Pregătirea fazanului pentru preparare

Printeaza

Pregătirea fazanului pentru preparare

Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare.

Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile.

Ca şi celelalte păsări sălbatice, nu se curăţă de pene înainte, ci în momentul când se pune la marinat sau când se prepară pentru gătit.

După smulgerea penelor, fără a fi opărit, se pârleşte, se freacă cu puţin mălai. Se spală şi se şterge.

Se scot măruntaiele şi se şterge din nou, nu se spală cu apă. Fazanul tânăr nu se marinează, ci numai cel bătrân.

Pregătirea fazanului pentru preparare

Pregătirea fazanului pentru preparare

Pofta buna!


Poate iti place si:

Friptura de fazan cu slanina

Fazan cu ciuperci

Fazan cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: un fazan potrivit unt sare cartofi 250 g ciuperci pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; […]

Fazan cu dovleac şi piper

Friptura de fazan cu vin

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată   Mod de preparare: Stropiţi fazanul cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Alexandra Marin

    Credeam ca se curata inainte de pene, asta e chiar ciudat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.