Carnati de vita-porc afumati si uscati

Printeaza

Carnati de vita-porc afumati si uscati din: carne de porc, carne tocata de vita, slanina, sare, silitra, piper, usturoi, boia, apa, mate de porc.

Ingrediente:restaurantedelux-ro_retete_202

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne tocată de vită
  • 500 g slănină
  • 2 linguri rase cu sare
  • 2 g silitră
  • piper măcinat
  • usturoi
  • boia iute de ardei roşu
  • 1 pahar cu apă caldă
  • maţe subţiri de porc

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de pieliţe şi tendoane, o dai prin maşina de tocat de două ori, amesteci într-un vas mai mare carnea de porc cu cea de vită, adaugi: sare, piper, sil itră, usturoi, boia iute şi apă călduţă.

Frămânţi amestecul, umpli maţele folosind maşina de tocat la care montezi o ţeavă de metal inox sau o formă specială de cârnaţi. Legi maţele la un capăt pentru a putea mânui tocătura. Lucrezi cu atenţie ca să nu se rupă.

Când operaţia s-a terminat, atârni câmaţii pe un băţ gros şi îi laşi la zvântat câteva zile, după care îi pui la fum rece.

Se păstrează în cămara rece.

 

Carnati de vita-porc afumati si uscati

restaurantedelux-ro_retete_202

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Carnati cu ficat

Carnati cu ficat – usor de preparat

Carnati cu ficat din: ficat, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 ficat de porc 1 ficat de vită carne condimente sare 1 kg slănină 1 ceapă usturoi   Mod de preparare: Fierbeţi timp de 10 minute ficatul, slănina şi carnea, apoi scoateţi-le, răciţi-le şi daţi- le prin maşina de tocat. Adăugaţi la amestec […]

Carnati cu boia si usturoi

Carnati cu boia si usturoi

Carnati cu boia si usturoi din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia, usturoi, ienibahar. Ingrediente: 700 g carne de porc 300 g carne de vită 1 lingură cu sare 2 g silitră piper măcinat 1 linguriţă cu boia de ardei 1 căpăţână de usturoi 1/2 linguriţă cu ienibahar   Mod de preparare: […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.