Carnati cu boia si usturoi

Printeaza

Carnati cu boia si usturoi din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia, usturoi, ienibahar.

Ingrediente:Carnati cu boia si usturoi

  • 700 g carne de porc
  • 300 g carne de vită
  • 1 lingură cu sare
  • 2 g silitră
  • piper măcinat
  • 1 linguriţă cu boia de ardei
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1/2 linguriţă cu ienibahar

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de porc felii subţiri, frecaţi fiecare felie cu sare şi piper măcinat şi puţină silitră, aşezaţi-le într-un vas, acoperiţi-le cu tifon şi puneţi deasupra o greutate.

Treceţi carnea de vită prin maşina de tocat, frământaţi-o cu sare, piper şi silitră.

Puneţi-o într-un vas adânc, acoperiţi-o, lăsaţi-o la rece cel puţin 10 ore, ca şi carnea de porc, după care puneţi-o în vasul cu carne de porc, amestecaţi şi daţi totul prin maşina de tocat, adăugaţi zeamă de usturoi şi ienibahar, coloraţi cu boia de ardei şi frământaţi cu mâna.

Umpleţi maţele cu o pâlnie pusă la maşina de tocat, legaţi-le la capete şi lăsaţi-le la zvântat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.