Carnati proaspeti de casa

Printeaza

Carnati proaspeti de casa din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa, mate, slanina.

Ingrediente:Carnati proaspeti de casa

  • 1 kg carne de porc
  • 500 g carne de vită sau viţel
  • 1 lingură cu sare
  • piper măcinat
  • usturoi tocat
  • 1 ceaşcă mică de apă caldă
  • maţe de porc spălate şi curăţate
  • 200 g slănină

 

Mod de preparare:

Se toacă mărunt carnea de vită (sau se trece prin maşina de tocat), iar carnea de porc se toacă mai mare. Se amestecă tocăturile.

Se taie cubuleţe slănina şi se pune peste came împreună cu sare, piper, usturoi tocat şi apă caldă.

Se omogenizează. Se frământă tocătura de came timp de 3-5 min pentru a se amesteca aromele, se umpu maţele şi se leagă la capete.

Se despart în bucăţi de 10-12 cm prin strangularea maţului. în felul acesta se frig mai uşor şi tocătura nu se împrăştie când se pregătesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.