Caracatita cu usturoi si curry

Printeaza

Caracatita cu usturoi si curry din: caracatita, ghimbir, usturoi, cimbru, sos de soia, limete, pudra de curry, zahar tos, otet de orez, cartofi, branza de vaci, oua, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii.

Retete culinare

Ingrediente:

  • 8 pui de caracatita
  • Ghimbir ras
  • 2 catei de usturoi
  • Cimbru tocat
  • Sos de soia
  • 2 limete
  • 1 lingurita de pudra de curry
  • Zahar tos
  • Otet de orez
  • 4 cartofi
  • 200 g branza de vaci
  • 3 oua
  • Sare, piper, ulei de masline
  • Sos de rosii picant

 

 

Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun intr-o strecuratoare.

Se preseaza cu o lingura ca sa se elimine sucul, se amesteca bine cu branza de vaci, sare, piper, jumatate din cantitatea de curry si oualele.

Se formeaza chiftele, se prajesc in ulei incins, se scot intr-un castron si se pastreaza la cald.

Puii de caracatita se curata, se spala si se pun intr-un vas de plastic.

Se toarna deasupra o lingura de sos de soia, sucul de limete si o lingura de otet de orez.

Se adauga o lingura de zahar tos, o lingurita de cimbru, o lingurita de ghimbir ras, restul de curry si usturoiul pisat.

Se amesteca bine, se acopera cu folie alimentara si se introduc la rece pentru 30 de minute.

Se prajesc in tigaie sau se frig pe gratar si se servesc alaturi de chiftele de cartofi si branza.

Se mai pot servi cu un sos de rosii picant sau sos de soia impreuna cu un pahar de Sauvignon Blanc.

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Caracatita in sos ragu

Caracatita in sos ragu

Caracatita in sos ragu din: pui de caracatita, usturoi, ulei, vin, pasta de tomate, rosii, ceapa. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 500 g pui de caracatita opariti 1 ceapa mijlocie, tocata marunt 4 catei de usturoi, tocati marunt 250 g vin alb 2 linguri pasta de tomate 500 g rosii lunguiete, carnoase, curatate de […]

Caracatita cu legume si ierburi

Caracatita cu legume si ierburi

Caracatita cu legume si ierburi din: caracatita, ceapa, tije de telina, morcovi, civeta, frunze de cimbru, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, usturoi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 800 g caracatiţă 60 g ceapă 40 g tije de ţelină 80 g morcovi 1 legătură civetă 5-6 frunzuliţe de busuioc 3-4 crenguţe de cimbru 1/2 […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pana acum am gatit, scoici, creveti si calamari, dar nu caracatita. Merita sa incerc o reteta de caracatita cu usturoi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.