Budinca de morcovi

Printeaza

O reteta de budinca de morcovi din: cartofi, carne tocata de vaca, morcovi, smantana, branza cedar, unt, ulei, sos worcestershire, sare si piper.

Ingrediente:Budinca de morcovi

  • 750 g cartofi
  • 400 g carne tocata de vaca
  • 750 g morcovi
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 g branza cedar
  • 25 g unt
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu sos worcestershire
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune pe foc două oale cu apă şi un praf de sare. Când apa dă în clocot, adaugă într-o oală cartofii curăţaţi, iar in cealata, morcovii. Lasa sa fiarba acoperit. Intre timp, încinge o lingu­ră cu ulei într-o crăticioară şi căleşte carnea de vacă, la foc mic, până se pătrunde. Din când în când, comple­tează cu apă ca să nu se ardă.

Când e aproape gata, adaugă sosul Worcester­shire, piper după gust şi dă deoparte, ca să se întrepă­trundă aromele. Zdrobeşte cartofii, adau­gă untul şi smântână şi omo­genizează. Separat, prepară un piure din morcovii zdrobiţi în care ai încorporat o lingu­ră cu ulei.

Intr-o tavă potrivită, pune un strat de piure de cartofi, unul de carne, iar la final, piureul de morcovi.

Rade brânza deasupra şi dă la cuptorul încins până se formează o crustă aurie. înainte de a servi budinca de morcovi, las-o la răcorit 15-20 de minute.

Budinca de morcovi

Budinca de morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.