Reteta budinca de morcovi

Printeaza

Reteta budinca de morcovi  din: morcovi, oua, smantana, unt, faina, sare, piper.

Ingrediente:Reteta budinca de morcovi

  • 6 morcovi de mărime potrivită (circa 500 g)
  • 3 ouă
  • 5-6 linguri smântână
  • 200 g unt sau margarină
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovii, curăţaţi, tăiaţi în felii mărunte, se fierb în apă clocotindă şi puţin sărată, apoi se pasează prin sita de sârmă inoxidabilă.

Se adaugă faina, untul topit (dar rece) (150 g), găl­benuşurile, condimentele necesare şi albuşurile bătute spu­mă tare.

Compoziţia se toarnă în forma de budincă (sau într-a crăticioară potrivită) unsă bine cu restul de unt (ori de mar­garină) şi tapetată cu făină.

Se coace la foc potrivit, circa 20-30 minute şi se serveşte cu sos Colbet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.