Budinca din paine si branza

Printeaza

O reteta de budinca din paine si branza din: franzela, branza de vaci, lapte, oua, unt, zahar, nuci, stafide, smantana si nucsoara.

Ingrediente:Budinca din paine si branza

  • 300 g franzela sau paine alba
  • 150 g branza proaspata de vaci
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar
  • 100 g nuci zdrobite
  • 50 g stafide
  • 100 ml smantana
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa

 

Mod de preparare:

Tăiati pâinea în felii, pe care înmuiaţi-le într-un ames­tec obţinut din lapte, ouă, nucşoară şi zahăr, bine bătute. Ungeţi o tavă cu unt şi puneţi în ea un strat uniform de pâine înmuiată şi deasupra repartizaţi brânza, amestecată cu nuci şi stafide, tot în strat uniform.

Peste brânză turnaţi amestecul rămas după ce s-au înmuiat feliile de franze­lă. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit până când budinca se rumeneşte uniform, cam 45 – 50 de minute.

Când budinca este coaptă, scoatefi-o din cuptor şi lăsaţi-o 5 minute să se răcească, apoi tăiati-o în pătrate mari peste care puneţi smântână.

Budinca din paine si branza

Budinca din paine si branza

Pofta buna!

 


1 comentariu

  1. N-am facut niciodata budinca din asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.