Budinca de vinete cu ceapa

Printeaza

Budinca de vinete cu ceapa din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, ulei, faina, usturoi, verdeata.

Ingrediente:Budinca de vinete cu ceapa

  • 3-4 vinete
  • 3 cepe
  • 5 ardei graşi
  • 6-8 roşii
  • un pahar cu ulei
  • 1 lingură cu făină
  • 8-10 căţei de usturoi
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le ştergi şi le tai în felii groase de 1 cm, pe care le presari cu sare şi le pui într-o strecu­rătoare, să-şi lase sucul amar.

Separat, căleşti cea­pa, tai ardeii în rondele şi înăbuşi totul cu puţin ulei.

Adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate, verdeaţa, sarea şi usturoiul.

Treci prin făină feliile de vinete, le prăjeşti pe ambele feţe şi le laşi la o parte.

Intr-o tavă, pui un rând de vinete, un rând din compoziţia de roşii, astfel ca ultimul strat să fie de vinete.

Pre­sari pătrunjel şi coci la cuptor potrivit de cald, timp de 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.