Budinca de vinete cu ceapa
PrinteazaBudinca de vinete cu ceapa din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, ulei, faina, usturoi, verdeata.
- 3-4 vinete
- 3 cepe
- 5 ardei graşi
- 6-8 roşii
- un pahar cu ulei
- 1 lingură cu făină
- 8-10 căţei de usturoi
- verdeaţă
Mod de preparare:
Speli vinetele, le ştergi şi le tai în felii groase de 1 cm, pe care le presari cu sare şi le pui într-o strecurătoare, să-şi lase sucul amar.
Separat, căleşti ceapa, tai ardeii în rondele şi înăbuşi totul cu puţin ulei.
Adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate, verdeaţa, sarea şi usturoiul.
Treci prin făină feliile de vinete, le prăjeşti pe ambele feţe şi le laşi la o parte.
Intr-o tavă, pui un rând de vinete, un rând din compoziţia de roşii, astfel ca ultimul strat să fie de vinete.
Presari pătrunjel şi coci la cuptor potrivit de cald, timp de 30 de minute.
Pofta buna!