Coronita de Paşte

Coronita de cozonac

Coronita de cozonac Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 300 g zahăr 2 ouă + 3 gălbenuşuri 30 g drojdie 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocale 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 1 pahar de ulei Ingrediente umplutură: 200 g nucă măcinată 3 linguri cacao 100 g stafide 200 […]

Budinca de orez cu stafide

Budinca de orez cu stafide

 Budinca de orez cu stafide Ingrediente: 1 cană de orez 1/2 cană stafide 3 linguri miere 1 cană cu lapte răzătură de lămâie un pliculeţ zahăr vanilat un praf de sare   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi un praf de sare. Când orezul este […]

Miniplăcinte cu carne

Retete de post: Placinta cu spanac

Placinta cu spanac Ingrediente aluat: 1 kg faina 50 g drojdie 1 cească ulei sare apa calda zahar Ingrediente umplutură: 1 kg spanac (congelat sau din conservă) 2 cepe 1 legătură mărar 1 lingură ami­don sau făină ulei sare piper 1/2 pachet margarina     Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă […]

Sarmale cu carne de porc si smantană

Sarmale dietetice

Sarmale dietetice Ingrediente: 1 varză murată nesărată 1/2 kg carne de vită (sau de pasăre) 1 ceapă mare 1 ceaşcă orez 1 praf de piper 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea. Adaugi în compoziţie orezul spălat, piperul, 1 lingură bulion, omogenizezi totul […]

Galuste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

Galuste de malai si gris cu gem de prune

Galuste de malai si gris cu gem de prune din: gris, malai, faina, apa, zahar, gem de prune, zahar vanilat, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de griş 1/2 ceaşcă mălai 1/2 ceaşcă făină 4 căni apă 4 linguri zahăr 1/2 borcan (de 400 g) gem de prune sau alt gem, sau dul­ceaţă 1 […]

Rosii cu ton

Rosii umplute cu ficat de miel

Rosii umplute cu ficat de miel din: rosii, ficat de miel, paine, lapte, ceapa verde, oua, unt, patrunjel, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 12 roşii mijlocii 500 g ficat de miel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g unt, 1 legătură pătrunjel 2 linguri smântână sare piper […]

Pui sote marengo

Sote de pui cu ciuperci

 Sote de pui cu ciuperci Ingrediente: 4 sferturi de pui 25 g. unt 300 ml supa de pui 350 g. ciuperci 125 g. rosii 1 lg. ulei de masline 1 legatura de ceapa verde taiata marunt cimbru 2 linguri malai 125 ml smantana   Mod de preparare: Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si prajeste […]

Crochete din carne de miel

Crochete din carne de miel

 Crochete din carne de miel Ingrediente: 250 g carne de miel fără os 1 ceapă 2 linguri unt sau margarină 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri pesmet 100 ml ulei 1 cub condiment concentrat sare piper Pentru ornat: 1 salată verde 1 roşie   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele, apoi […]

Mucenici moldoveneşti

Retete de post: Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti Ingrediente: 500 g făină 5-6 linguri zahăr 1 şi 1/2 cană apă 500 g nucă măcinată 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă coajă de lămâie 1 esenţă de rom 1/2 borcan (de 400 g) miere sare 25 g drojdie (1/2 pachet mic) 3-4 linguri ulei     Mod de preparare: Amesteci drojdia cu […]

Mâncare de ciuperci cu ardei copţi

Retete de post: Mancare de ciuperci cu masline

 Mancare de ciuperci cu masline Ingrediente: 1/2 kg ciuperci proaspete sau dn conservă 100 g măsline 2 cepe 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile sau le scurgi de zeama în care au fost conservate, le speli bine, le tai mărunt, le pui să se călească într-o […]

Caşcaval facut in casă

Cascaval de casa

Cascaval de casa Ingrediente: 100 g unt 500 g brânză de vaci 1 l de lapte 1 ou 1 linguriţă de sare 1 vârf de cuţit de bicarbonat secărică Mod de preparare: În laptele clocotit se adaugă brânza, amestecând până se lasă zerul, după care se pune la scurs. Oul, untul, bicarbonatul şi sarea se […]

Placinta cu ceapa caramelizata

Placinta cu ceapa, ciuperci si marar

 Placinta cu ceapa, ciuperci si marar Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust   Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea. Se framanta bine si […]

Rulada de cascaval

Reteta rulada cu cascaval

Reteta rulada cu cascaval Ingrediente: 500 ml de lapte 1 linguriţă de sare 100 g margarină sau 100 ml ulei 5 oua 300 g cascaval   Mod de preparare: Se pune totul la fiert şi, când clocoteşte, dăm deoparte şi adăugăm o cană de făină,amestecăm bine, apoi o lăsăm la răcit, după care adăugăm cinci […]

Ouă greceşti

Oua cu sos de maioneza

 Oua cu sos de maioneza Ingrediente: 10 ouă fierte   1 căpăţână de salată verde 1 cutie de ton ulei 2 gălbenuşuri sare piper hrean lămâie se rad pe răzătoare, un gălbenuş fiert 400 g smântână pătrunjel tocat măsline pentru ornat   Mod de preparare: Se fierb ouăle, se taie în două şi se aşează […]

Caşcaval facut in casă

Retete cascaval

Retete cascaval Ingrediente: 2 l lapte dulce 1kg brânză de vaci 400 g brânză de oi frământată 2 ouă 300 g unt sau margarină 1 lingură de bicarbonat Mod de preparare: Se pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să fiarbă, punem brânza în lapte ca să o mai scoacem o dată. […]

Bulete din carne de crab si porumb cu sos

Bulete din cascaval

 Bulete din cascaval Ingrediente: 400 ml apă 200 ml ulei 400 g făină 10 ouă 200 g caşcaval 200 g ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu uleiul, iar la primele clocote, se adaugă făina în bloc şi se amestecă până când devine compactă. Se răceşte, apoi se adaugă ouăle […]

Rulada cu sunca si parmezan

Rulada cu sunca si parmezan

Rulada cu sunca si parmezan Ingrediente: 100 g unt 80 g făină 500 ml de lapte 5 ouă şuncă 2 linguri smântână parmezan Mod de preparare: Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt cu făina, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă laptele fierbinte şi se face ca o mămăligă pripită, apoi […]

Reteta zilei: Orez cu carnati si verdeata

Orez cu carnati si verdeata din: ulei de masline, carnati, ceapa, usturoi, telina, ardei gras, ardei iute, fasole, rosii, supa de pui, sos iute, patrunjel, orez, sare, piper. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 3-4 carnati, taiati felii 1 ceapa, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 tulpina telina, felii subțiri 1 ardei gras verde, […]

Pasta de somon cu vin

Pasta de somon – reteta gustoasa

Pasta de somon din: somon afumat, smantana, lamaie, marar, sare. Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea inimii, ajutând la reducerea inflamației, a tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol LDL (colesterolul “rău”). De asemenea, au un […]

Rulada cu pate de ficat

Rulada cu pate de ficat

Rulada cu pate de ficat din: lapte, sare, cascaval, margarina, faina, oua, pate de ficat, gogosar murat, mustar, piper, mustar.   Ingrediente: 250 ml lapte 1 linguriţă de sare 60 g caşcaval 60 g unt sau margarină 60 g făină 6 ouă 2 cuti cu pate de ficat gogosar murat 1 lingurita mustar piper verdeata […]

Pasta de urda dulce

Pasta de urda dulce

Pasta de urda dulce Ingrediente: 300 g urdă 150 g unt sare piper 1 legătură de mărar tocat mărunt Mod de preparare: Se amestecă bine şi se bate cu mixerul timp de 5 minute. Cu această pastă, putem face tartine, umple roşii sau umplem buşeuri mici pentru gustări asortate.   Pofta buna!

Budinca de paine cu branza de capra

Budinca din paine si cascaval

 Budinca din paine si cascaval Ingrediente: franzela 4 oua 400g smantana 2 legaturi usturoi verde 300 g cascaval piper sare Mod de preparare: Ungem o tavă de teflon cu unt, apoi aşezăm un rând de felii de franzelă, peste care punem felii de caşcaval şi ciuperci tocate mărunt. Peste ciuperci adăugăm alt rând de felii […]

Sarmale în foi de varză

Sarmale in foi de varza fierte in untura

Sarmale in foi de varză fierte in untură Poate te intereseaza si: Sarmale de porc fierte in vin Sarmale de porc moldovenesti Cum se prepara Sarmale din varza acra si carne de porc (VIDEO)   Ingrediente: 2 kg carne de porc 4 cepe mari 3 ouă 200 g orez 1 pahar ulei bulion 500 g […]

Rulada cu prune uscate si muschi file

Rulada cu prune uscate si muschi file

 Rulada cu prune uscate si muschi file Ingrediente: 1,5 kg muşchi file de porc 300 g prune uscate 300 g costiţă afumată 500 g ciuperci tocate mărunt sare piper cimbru boia dulce 100 ml ţuică 200 ml vin alb 100 g untură   Mod de preparare: Se ia carnea şi se taie, în aşa fel […]

Coşuleţe din ouă

Oua de prepelita cu castraveti

 Oua de prepelita cu castraveti Ingrediente: 4-5 ouă de prepeliţă   2 gălbenuşuri de găină 2 gogoşari muraţi 4 castraveţi muraţi 500 ml ulei sare piper delicat     Mod de preparare: Punem ouăle de prepeliţă la fiert, apoi le curăţăm şi le aşezăm într-un castron. Din două gălbenuşuri de găină crude şi 5 gălbenuşuri […]

Sarmale cu urdă

Sarmale cu urda

Sarmale cu urda Ingrediente: 300 g orez   500 g urdă 3 cepe 1 morcov 2 legături de mărar sare piper delicat frunze de sfeclă 500 ml ulei   Mod de preparare: Orezul se spală şi se fierbe pe jumătate, apoi se pune peste orez ceapa tăiată mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras […]

Branza topita

Branza topita

 Branza topita Ingrediente: 2 l de lapte 2 kg brânză de vaci 6 ouă 400 g unt 800 g smântână sare piper delicat 3 linguriţe de bicarbonat   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem în tifon, după care o dăm prin maşina de carne. […]

Omleta cu rosii, ceapa si patrunjel

Omleta cu peste afumat

Omleta cu peste afumat Ingrediente: 200g peşte afumat 8 ouă 1ceapă mică 1fir de praz 1 lin­gură mălai 150ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de pieliţe şi de oase, apoi se taie în cubuleţe. Se curăţă ceapa şi prazul, se spală şi se toacă ceapa mărunt, iar pra­zul în bucăţi […]

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

Sandvisuri cu oua de prepelita

Sandvisuri cu oua de prepelita Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă 8 felii de pâine prăjită 1 lingură de muştar 100 g unt sare piper zeamă de la1/2 de lămâie   Mod de preparare: Punem în tigaie la topit 50 g unt, adăugăm muştarul, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Ungem pâinea cu sosul rezultat şi […]

Omleta dietetica

Omleta dulce cu nectarine

Omleta dulce cu nectarine Ingrediente: 5 ouă 4 nectarine 6 linguri de zahăr 2 linguri de făină 100 ml smântână 1 plic de praf de copt 1 pahar de lapte 120 g unt coajă şi suc de la o lămâie sare Mod de preparare: Se bat ouăle cu furculiţa împreună cu zahărul până se face […]

Oua ochiuri cu sparanghel

Ochiuri domino la tava

 Ochiuri domino la tava Ingrediente: 8 ouă 4 cartofi mari 1 ceapă 200 g costiţă 1 pahar de lapte 20 g unt sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri, ceapa se taie mărunt, iar costiţa se taie cubuleţe. Se unge o tavă cu unt, se aşează un strat de […]

Tarta cu radacinoase

Tarta de Botosani

 Tarta de Botosani Ingrediente: 350 g grîu 1 l lapte 150 g nuci vanilie scorţişoară 2 linguri pesmet de casă 60 g unt coajă de lămîie rasă 4 ouă 250 g piersici sare Mod de preparare: Griul se spală, se fierbe 10 minute cu apă, apoi se strecoară şi se fierbe 1 oră cu laptele, […]