Retete de post: Mucenici moldovenesti

Printeaza

Mucenici moldovenesti

Ingrediente:Retete de post Mucenici moldovenesti

  • 500 g făină
  • 5-6 linguri zahăr
  • 1 şi 1/2 cană apă
  • 500 g nucă măcinată
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 1 esenţă de rom
  • 1/2 borcan (de 400 g) miere
  • sare
  • 25 g drojdie
  • (1/2 pachet mic)
  • 3-4 linguri ulei

 

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de făină şi 1 ceaşcă de apă caldă şi laşi maiaua la crescut 10-15 minute. Când a crescut o torni peste făină o dată cu 1 cană de apă caldă, un praf de sare şi ulei şi frămânţi până aluatul se desprinde de vas.

Trebuie să-ţi iasă un aluat moale, ca de pâine. Dacă e prea tare, mai adaugi 1/2 cană de apă caldă, puţin ulei şi frămânţi bine. Acoperi aluatul cu un prosop curat şi-l laşi la dospit într-un loc cald pentru 20-25 de minute.

Impărţi aluatul crescut în 10-12 bucăţi din care faci suluri de 25 cm lungime şi 1 cm grosime, apoi formezi mucenicii. Poţi împărţi fiecare sul în 2 bucăţi, faci din ele 2 suluri subţiri, le împleteşti şi le dai forma cifrei opt.

Aşezi mucenicii într-o tavă unsă cu mar­garină şi tapetată cu făină şi-i dai la cuptor pentru 20-25 de minute. Intre timp, fierbi un sirop din 2 căni de apă, 4-5 linguri zahăr, coajă de lămâie, vanilie şi rom.

După ce mucenicii s-au copt, îi aşezi pe un platou, pui peste fiecare 2-3 linguri de sirop, apoi pe fiecare îl ungi cu miere, îl tăvăleşti prin nuca măcinată şi-l aşezi pe un alt platou.

Reţete de post: Mucenici moldoveneşti

Retete de post Mucenici moldovenesti

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.