Tarta de Botosani

Printeaza

 Tarta de Botosani

Ingrediente:Tarta de Botosani

  • 350 g grîu
  • 1 l lapte
  • 150 g nuci
  • vanilie
  • scorţişoară
  • 2 linguri pesmet de casă
  • 60 g unt
  • coajă de lămîie rasă
  • 4 ouă
  • 250 g piersici
  • sare

Mod de preparare:

Griul se spală, se fierbe 10 minute cu apă, apoi se strecoară şi se fierbe 1 oră cu laptele, vanilia şi puţină sare. Cînd s-a mai răcit se adaugă lămîie rasă, nucile măcinate, gălbenuşurile, piersicile curăţate tăiate felii, scorţi­şoara pisată, 30 g unt topit şi albuşurile bătute spumă tare.

Se unge bine cu unt o formă de budincă, se presară cu pesmet şi se umple cu compoziţia de mai sus. Se coace la foc moderat circa 45 minute, apoi sc scoate din cuptor, se lasă 5 minute şi se răstoarnă pe un platou.

Se presară zahăr pudră. Separat se serveşte sirop de vanilie sau sos dc vanilie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.