Tarta Tatin cu coaja de portocala

Tarta Tatin cu coaja de portocala

Tarta Tatin cu coaja de portocala din: aluat de placinta, mere, portocala, zahar, unt. Ingrediente : 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare 1 portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai […]

Pateuri cu branza dulce

Pateuri cu branza dulce

Pateuri cu branza dulce din: foietaj, branza dulce, oua, stafide, zahar vanilat, zahar, coaja de lamaie, gris, zahar pudra. Poate te intereseaza si Pateuri cu branza, ciuperci si spanac Ingrediente: 1 pachet de foietaj congelat 500-600 g branza dulce 2 oua 1 mana de stafide 2 plicuri zahar vanilat 6-7 linguri de zahar coaja de […]

Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta din: oua, ulei, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, unt, zahar, esenta de vanilie, fanta, budinca de vanilie. Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de faina 1 pachet praf de copt     Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g […]

Vinete italiene cu rosii

Vinete italiene cu rosii

Vinete italiene cu rosii din: vinete, rosii, telina, masline, usturoi, otet, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g vinete 350 g rosii bine coapte 2 ramuri de telina verde 150 g masline verzi (fara samburi) 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust) 200 ml otet de vin un varf […]

Cannelloni cu umplutura de dovlecei

Cannelloni cu umplutura de dovlecei

Cannelloni cu umplutura de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei sare, piper, branza de burduf, patrunjel, cascaval, sos alb, cannelloni. Ingrediente: 600 g dovlecei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn de masline sare piper 250 g branza de burduf 2 linguri patrunjel verde tocat 80 g cascaval ras 250 ml sos alb […]

Cartofi cu branza de vaci

Cartofi cu branza de vaci

Cartofi cu branza de vaci din: branza de vaci, zer, sos Worcester, ceapa, sare, ridichi, piper, piper Cayenne, miere, ceapa verde, cartofi. Ingrediente: 500 g branza de vaci 1/8 l zer cateva picaturi de sos Worcester 1 ceapa sare 1 legatura ridichi piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 lingurita miere 1 […]

Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş din: faina, apa, lapte, cuscus, ardei gras, vanata, fileuri de peste, fasole boabe, smantana, drojdie, oua, ulei de malsine, sare, piper, patrunjel, salata verde, legume de sezon. Ingrediente: 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce 250 g cuşcuş doi ardei graşi o vânătă 500 g fileuri de […]

Paine cu branza coapta si rosii

Paine cu branza coapta si rosii

Paine cu branza coapta si rosii din: paine, ketchup, rosii, telemea, sare, piper, paturnjel, usturoi, ulei. Ingrediente : 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata) 5 linguri ketchup 500 g rosii 400 g branza telemea sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 4 linguri untdelemn   Mod de preparare: Se […]

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei pane

Budinca de dovlecei pane din:dovlecei, oua, faina, ulei, cascaval, smantana, paturnjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei tineri 2 oua putina faina ulei pentru prajit cascaval sau branza rasa smantana patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se taie felii circa o jumatate de centimetru, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda. […]

Cuscus cu sos caramel

Cuscus cu sos caramel

Cuscus cu sos caramel din: cuscus, ardei capia, ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, zahar, pasta de tomate, amidon, lamaie, sare, piper, patrunjel, fasole alba. Ingrediente: 300 g cuşcuş un ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 400 g ciuperci 5 linguri de ulei de măsline 100 g zahăr tos o lingură de pastă […]

Dovlecei fripţi cu mentă

Dovlecei cu negru de sepie

Dovlecei cu negru de sepie din: orez, ardei, ceapa, dovlecei, morcov, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lamaie, rozmarin. Ingrediente: un pachet orez cu negru de sepie şi calamari un ardei gras roşu un ardei gras galben o legătură ceapă verde 4 dovlecei un morcov un sfert de ţelină un căţel de usturoi 4 […]

Rondele de vinete cu branza de capra

Rondele de vinete cu ton

Rondele de vinete cu ton din: vinete, ton, rosii, ceapa, cascaval, sare, piper, patrunjel, ulei, ansoa. Ingrediente: două vinete, două cutii cu ton în ulei 3 roşii două cepe, 300 g caşcaval sare piper pătrunjel ulei de măsline anşoa   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în felii subţiri şi se condi­mentează. Se […]

Rosii umplute cu spanac

Rosii umplute cu spanac

Rosii umplute cu spanac din: rosii, telemea, spanac, oua, telina, morcov, sare, piper, marar, ulei, ceapa, usturoi, cartofi. Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză telemea un kg spanac două ouă o ţelină un morcov sare piper mărar ulei de măsline o legătură de ceapă 3 fire de usturoi verde cartofi   Mod de preparare: Se […]

Placintele de cartofi cu susan

Placintele de cartofi cu susan

Placintele de cartofi cu susan din: cartofi, oua, faina, ulei, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente : 500 g cartofi 2 oua 50 g faina 200 ml ulei 40 g unt 3 prize nucsoara rasa sare piper   Ingrediente pane: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper. […]

Retete Traditionale de Porc pentru Masa de Craciun

Reteta stifado

Reteta stifado din: carne de vita, usturoi, untdelemn, sare, piper, nucsoara, cuisoare, chimen, bulion, otet, vin, rosii, ceapa, patrunjel. Ingrediente : 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii […]

Cartofi cu conopida si iaurt

Cartofi cu conopida si iaurt

Cartofi cu conopida si iaurt din: conopida, cartofi, ardei, unt, sare, sofran, curry, menta, iaurt. Ingrediente: 1 conopida mica 800 g cartofi (nesfaramiciosi) 1 ardei iute rosu 20 g unt topit sare 3/4 l concentrat de zeama de legume 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g) 1/2 lingurita curry 1/2 legatura menta 2 borcane iaurt […]

Sos bolognese cu carne

Pilaf cu sfecla rosie si prune uscate

Pilaf cu sfecla rosie si prune uscate din: orez, sfecla, prune, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, salata verde, castraveti. Ingrediente: 250 g orez o sfeclă roşie 200 g prune uscate o ceapă un căţel de usturoi sare piper ulei de măsline salată verde castraveţi verzi apă Mod de preparare: Sfecla roşie se spală, se şterge […]

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara

Cartofi gratinati cu carnati si cascaval

Cartofi gratinati cu carnati si cascaval din: cartofi, carnat, lapte, frisca, cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi nesfaramiciosi 1 carnat 500 ml lapte 250 ml frisca nebatuta (smantana) 100 g cascaval 100 g unt sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C.Curatati cartofii, stergeti-i cu un stergar de bucatarie fara sa-i spalati […]

Sufleu de ardei copti si carne

Reteta sufleu de branza

Reteta sufleu de branza din: paine, unt, cascaval, oua, frisca, piper. Ingrediente: 8 felii de paine mai veche 60 g unt moale 150 g cascaval ras 4 oua 1 ceasca zeama concentrata de pui 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana) piper proaspat macinat   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Se indeparteaza coaja de […]

Ciuperci umplute cu quinoa

Ciuperci cu busuioc

Ciuperci cu busuioc din: ciuperci, unt, ulei, usturoi, lamaie, vin, busuioc, patrunjel, sare, piper, castraveti. Ingrediente: un kilogram ciuperci champignons 75 g unt 75 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi o jumătate de lămâie 200 ml vin alb dulce o lingură de busuioc uscat pătrunjel sare piper castraveţi verzi   Mod de preparare: […]

Taitei cu nuca

Taitei cu nuca

Taitei cu nuca din: paste, miez de nuca, lamaie, zahar, unt, sare, zahar, fistic, lapte, menta. Ingrediente: 600 g paste late 100 g miezuri de nucă o lămâie 80 g zahăr tos 80 g unt o linguriţă de sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de lămâie 50 g fistic 50 ml lapte dulce mentă […]

Chec cu legume si un strop de ghimbir

Chec moale cu legume

Chec moale cu legume din: dovlecei, morcovi, ardei, fasole, oua, branza, faina, lapte, smantana, drojdie, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 1 ardei rosu 150 g fasole verde 4 oua 100 g branza topita 150 g faina + inca 2 linguri 50 ml lapte 50 ml smantana 1 pachetel de drojdie 120 […]

Ardei capia umpluţi

Ardei capia umpluti cu sardele

Ardei capia umpluti cu sardele din: ardei, file de sardele, usturoi, unt, faina, lapte, cimbru, foi de dafin, untdelemn, otet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei capia rosii 500 g fileuri de sardele 4 catei de usturoi 70 g unt 60 g faina 600 ml lapte 2 fire de cimbru 2 foi de dafin 3 […]

Omleta dietetica

Omleta cu jumari

Omleta cu jumari din: oua, jumari, ceapa, patrunjel, untura, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 200 g jumari de porc 2 cepe mici 1 legatura de patrunjel verde 2 linguri de untura sare piper   Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati […]

retete

Dublin Coddle

Dublin Coddle din: carnati, sunca, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, salvie, piper, sare, patrunjel. Ingrediente : 8 carnati grosi de porc 4 felii de sunca grasa 30 g ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presati 4 cartofi potriviti 1/4 lingurita salvie uscata piper macinat sare 3/4 ceasca zeama concentrata de carne 2 linguri […]

Specialitate cu vinete si branza

Ciuperci umplute cu branza de vaca

Ciuperci umplute cu branza de vaca din: ciuperci, ulei, branza de vaca, marar, oua, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 cana de branza de vaca 1 lingura marar tocat 2 oua sare   Mod de preparare: Palariile ciupercilor, spalate si scurse, se pun intr-o cratita cu putin ulei pana se mai […]

Mancare rapida de post

Mancare de ardei gras

Mancare de ardei gras din: ardei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, busuioc, sare. Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia) 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 4-6 rosii bine coapte 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2-3 fire de busuioc 1 lingurita sare     Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna cateva linguri de apa si se […]

Tocanita de vacuta cu bere

Tocanita de vacuta cu bere

Tocanita de vacuta cu bere din: carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, faina, bere, morcovi, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 2-3 linguri ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presaţi 1/4 ceasca faina 1ceasca zeama concentrata din carne de vita 1ceasca bere 2 morcovi mari taiati […]

Focaccine de cartofi cu legume

Colcannon

Colcannon din: cartofi, varza, unt, ceapa, lapte, piper, patrunjel. Ingrediente : 4 cartofi potriviti 300 g varza alba taiata fidea 60 g unt 1/2 ceasca ceapa verde tocata 2/3 ceasca lapte cald piper macinat 1 lingura patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb […]

Caserola cu orez si legume

Reteta orez cu legume

Reteta orez cu legume din: orez, mazare, ciuperci, unt, dovlecei, rosii, morcov, telina, ceapa, branza. Ingrediente: 2 cani de orez 1 lingura de boabe de mazare 1 lingura de ciuperci 1 lingura de unt 2 dovlecei 2 rosii 1 morcov 1/4 de telina 1 ceapa 2 cani apa 4 linguri de branza rasa   Mod […]

Trigoane cu branza

Trigoane cu branza din: telemea, cascaval, ou, piper, placinta, ulei de masline, unt. Ingrediente: 300 g telemea desarata 50 g cascaval ras 1 ou piper alb 15 foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt topit   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma […]

Chiftelute de curcan pe pat de orez

Chiftelute de curcan cu sos

Chiftelute de curcan cu sos din: carne de curcan, ceapa, ardei, usturoi, cartof, morcov, oua, pesmet, sare, piper, ulei, patrunjel, varza, otet, marar. Ingrediente: 500 g carne de curcan 3 cepe 800 g roşii doi ardei graşi o jumătate de căpăţână de usturoi un cartof un morcov două cepe două ouă o lingură de pesmet […]