Sufleu de ardei copti si carne

Reteta sufleu de branza

Reteta sufleu de branza din: paine, unt, cascaval, oua, frisca, piper. Ingrediente: 8 felii de paine mai veche 60 g unt moale 150 g cascaval ras 4 oua 1 ceasca zeama concentrata de pui 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana) piper proaspat macinat   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Se indeparteaza coaja de […]

Ciuperci umplute cu quinoa

Ciuperci cu busuioc

Ciuperci cu busuioc din: ciuperci, unt, ulei, usturoi, lamaie, vin, busuioc, patrunjel, sare, piper, castraveti. Ingrediente: un kilogram ciuperci champignons 75 g unt 75 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi o jumătate de lămâie 200 ml vin alb dulce o lingură de busuioc uscat pătrunjel sare piper castraveţi verzi   Mod de preparare: […]

Taitei cu nuca

Taitei cu nuca

Taitei cu nuca din: paste, miez de nuca, lamaie, zahar, unt, sare, zahar, fistic, lapte, menta. Ingrediente: 600 g paste late 100 g miezuri de nucă o lămâie 80 g zahăr tos 80 g unt o linguriţă de sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de lămâie 50 g fistic 50 ml lapte dulce mentă […]

Chec cu legume si un strop de ghimbir

Chec moale cu legume

Chec moale cu legume din: dovlecei, morcovi, ardei, fasole, oua, branza, faina, lapte, smantana, drojdie, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 1 ardei rosu 150 g fasole verde 4 oua 100 g branza topita 150 g faina + inca 2 linguri 50 ml lapte 50 ml smantana 1 pachetel de drojdie 120 […]

Ardei capia umpluţi

Ardei capia umpluti cu sardele

Ardei capia umpluti cu sardele din: ardei, file de sardele, usturoi, unt, faina, lapte, cimbru, foi de dafin, untdelemn, otet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei capia rosii 500 g fileuri de sardele 4 catei de usturoi 70 g unt 60 g faina 600 ml lapte 2 fire de cimbru 2 foi de dafin 3 […]

Omleta dietetica

Omleta cu jumari

Omleta cu jumari din: oua, jumari, ceapa, patrunjel, untura, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 200 g jumari de porc 2 cepe mici 1 legatura de patrunjel verde 2 linguri de untura sare piper   Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati […]

retete

Dublin Coddle

Dublin Coddle din: carnati, sunca, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, salvie, piper, sare, patrunjel. Ingrediente : 8 carnati grosi de porc 4 felii de sunca grasa 30 g ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presati 4 cartofi potriviti 1/4 lingurita salvie uscata piper macinat sare 3/4 ceasca zeama concentrata de carne 2 linguri […]

Specialitate cu vinete si branza

Ciuperci umplute cu branza de vaca

Ciuperci umplute cu branza de vaca din: ciuperci, ulei, branza de vaca, marar, oua, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 cana de branza de vaca 1 lingura marar tocat 2 oua sare   Mod de preparare: Palariile ciupercilor, spalate si scurse, se pun intr-o cratita cu putin ulei pana se mai […]

Mancare rapida de post

Mancare de ardei gras

Mancare de ardei gras din: ardei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, busuioc, sare. Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia) 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 4-6 rosii bine coapte 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2-3 fire de busuioc 1 lingurita sare     Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna cateva linguri de apa si se […]

Tocanita de vacuta cu bere

Tocanita de vacuta cu bere

Tocanita de vacuta cu bere din: carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, faina, bere, morcovi, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 2-3 linguri ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presaţi 1/4 ceasca faina 1ceasca zeama concentrata din carne de vita 1ceasca bere 2 morcovi mari taiati […]

Focaccine de cartofi cu legume

Colcannon

Colcannon din: cartofi, varza, unt, ceapa, lapte, piper, patrunjel. Ingrediente : 4 cartofi potriviti 300 g varza alba taiata fidea 60 g unt 1/2 ceasca ceapa verde tocata 2/3 ceasca lapte cald piper macinat 1 lingura patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb […]

Caserola cu orez si legume

Reteta orez cu legume

Reteta orez cu legume din: orez, mazare, ciuperci, unt, dovlecei, rosii, morcov, telina, ceapa, branza. Ingrediente: 2 cani de orez 1 lingura de boabe de mazare 1 lingura de ciuperci 1 lingura de unt 2 dovlecei 2 rosii 1 morcov 1/4 de telina 1 ceapa 2 cani apa 4 linguri de branza rasa   Mod […]

Trigoane cu branza

Trigoane cu branza din: telemea, cascaval, ou, piper, placinta, ulei de masline, unt. Ingrediente: 300 g telemea desarata 50 g cascaval ras 1 ou piper alb 15 foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt topit   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma […]

Chiftelute de curcan pe pat de orez

Chiftelute de curcan cu sos

Chiftelute de curcan cu sos din: carne de curcan, ceapa, ardei, usturoi, cartof, morcov, oua, pesmet, sare, piper, ulei, patrunjel, varza, otet, marar. Ingrediente: 500 g carne de curcan 3 cepe 800 g roşii doi ardei graşi o jumătate de căpăţână de usturoi un cartof un morcov două cepe două ouă o lingură de pesmet […]

Salata cu carne de vita si capere

Carne de vita cu ceapa de arpagic

Carne de vita cu ceapa de arpagic din: ulei, ceapa, carne de vita, usturoi, vin, scortisoara, piper, sare, otet, pasta. Ingrediente : 60 ml ulei de masline 700 g ceapa de arpagic 1 kg carne de vita 3 catei de usturoi 125 ml vin rosu scortisoara intreaga 6 boabe piper rosu 1/4 lingurita piper negru […]

Clatite cu urda dulce

Clatite cu urda dulce

Clatite cu urda dulce din: faina, sare, oua, lapte, unt, urda, smantana, galbenusuri, stafide, esenta de vanilie. Ingrediente clatite: 1 ceasca faina 1/2 lingurita sare 3 oua 1/4 ceasca lapte 45 g unt topit   Ingrediente umplutura:375 g urda dulce (sau branza de vaci), 2 linguri smantana acrisoara,2 galbenusuri, 2 linguri zahar tos fin, coaja […]

Mazare cu pui si legume

Pui cu mazare verde

Pui cu mazare verde din: piept de pui, ceapa, usturoi, conopida, ulei, chimen, boia, scortisoara, mazare, iaurt, sare, coriandru, curry. Ingrediente: 400 gr. piept de pui 2 cepe 1 catel de usturoi 500 gr. conopida 3 linguri ulei 2 lingurite chimen 1 lingurita boia dulce 1/4 lingurita scortisoara pisata 1 l supa concentrata de zarzavat […]

Aperitiv de morcovi si costita in spanac

Crochete de morcovi si telina

Crochete de morcovi si telina din: morcovi, telina, cascaval, oua, sare, piper, pesmet, ulei, smantana, icre. Ingrediente: 400 gr.morcovi 400 gr.telina 100 gr. cascaval 3 oua sare piper 2 linguri de pesmet 4 linguri de ulei 1 pahar de smantana icre de crap sau hering gata preparate   Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se […]

Mancarica simpla de gutui

Mancarica sarbeasca cu carne si castraveti

Mancarica sarbeasca cu carne si castraveti  din: carne de vita, untdelemn, ceapa, castraveti, marar, faina, bulion. Ingrediente: 1 kg. carne de vita 100 gr. untdelemn 1 ceapa 10-­12 castraveti murati la soare 1 legatura marar Ingrediente sos: 100 gr. untdelemn, o lingura de faina, o ceapa mare, o lingura de bulion. Mod de preparare: Se […]

Salata de castraveti cu lamaie

Castraveti napolitani

Castraveti napolitani din: castraveti, unt, ceapa, orez, patrunjel, rosii, sare, piper, pesmet, faina, smantana. Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii 150 gr. unt 2 cepe 150 gr. orez 1 legatura de patrunjel verde 2 rosii mari sare piper macinat 1 lingura de pesmet   Ingrediente sos: 50 gr. unt, 10 gr. faina, 500 gr. pulpa de rosii, […]

Omleta cu crema de castraveti

Omleta cu crema de castraveti

Omleta cu crema de castraveti din: castravete, oua, curry, smantana, ulei, lapte, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 1 castravete 3 oua 1/2 lingurita de curry 15 cl. smantana groasa 1 lingura ulei 5 cl. lapte tarhon sare piper   Mod de preparare: Bateti ouale cu laptele si adaugati sarea, piperul si curry-ul, amestecand bine. Puneti sa […]

Galuste de peste cu orez

Galuste de peste

Galuste de peste din: peste, telina, ceapa, morcovi, patrunjel, migdale, oua, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb 2 tulpini de telina taiate bucatele 2 cepe tocate marunt 2 morcovi potriviti 3 cesti cu apa 1 lingura patrunjel verde tocat 2 linguri migdale macinate 2 oua batute sare piper pesmet fin alb […]

Pui cu salata de spanac si capsune

Spanac cu morcovi

Spanac cu morcovi din: spanac, morcovi, ceapa, untdelemn, faina, boia, sare, piper, margarina. Ingrediente: 600 gr. spanac 3 morcovi 2 cepe potrivite 3 linguri untdelemn 1 lingura faina 1 lingurita boia de ardei sare piper 1 lingura margarina vegetala 1 lingurita zeama de lamaie   Mod de preparare: Spanacul se alege, se spala si se […]

Spanac cu chifle

Spanac cu chifle

Spanac cu chifle din: spanac, untdelemn, faina, chifle, margarina, sare, piper. Ingrediente: 700 gr. spanac 3 linguri untdelemn 2 linguri faina 2 chifle 2 linguri margarina vegetala sare piper   Mod de preparare: Spanacul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare pana ce se inmoaie. Se scurge de zeama, se toaca […]

Musaca cu orez si crusta de cascaval

Musaca cu orez si crusta de cascaval

Musaca cu orez si crusta de cascaval din: vinete, sare, rosii, ulei, usturoi, ceapa, ardei, piper, dovlecei, zahar, suc de rosii, orez, oua, frisca, mustar, cascaval, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 1 lingurita sare 750 g rosii 1/3 ceasca ulei de masline 6 catei de usturoi 2 cepe mari 2 ardei grasi rosii 1 ardei […]

Vareniche cu cartofi

Latkes

Latkes din: cartofi, ulei, ou, sare, piper, faina. Ingrediente: 1,5 kg cartofi mijlocii 1-2 linguri ulei 1 ou bătut sare piper negru 2 linguri faina   Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se curata, se dau pe razatoarea mare, se storc bine intre palme si apoi in hartie absorbanta si se pun intr-un castron. […]

Chiftele de cartofi cu legume

Chiftele de cartofi cu legume

Chiftele de cartofi cu legume din: cartofi, oua, telemea, vinete, dovlecei, ceapa, ardei, morcovi, ciuperci, sare, piper, ulei, patrunjel, malai, pesmet. Ingrediente: 800 g cartofi 6 ouă 250 g brânză telemea două vinete doi dovlecei o legătură de ceapă verde doi ardei graşi doi morcovi 300 g ciuperci sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel 100 […]

Plăcinţele cu pui şi şuncă

Placinte cu carne de pui

Placinte cu carne de pui din: faina, piept de pui, oua, ceapa, curry, cartofi, ardei, otet, marar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 4 piepţi de pui 3 ouă o legătură de ceapă verde o linguriţă de praf de curry doi cartofi doi ardei graşi o lingură de oţet […]

Plăcintă condimentata cu carne de miel

Reteta turta ciobanului

Reteta turta ciobanului din: carne de manzat, unt, ceapa, faina, menta, patrunjel, piper, saare, sos, cartofi, lapte. Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare 1/4 ceasca menta taiata fasii 1/4 ceasca […]

Cornulete cu mere si mac

Cornulete cu mere si mac

Cornulete cu mere si mac din: lapte, faina, drojdie, zzahar, unt, oua, mere, nuca de cocos, seminte de mac, scortisoara, cuisoare, sare, nuca. Ingrediente: 200 ml lapte 580 g făină 25 g drojdie 150 g zahăr brun 80 g unt 3 ouă 500 g mere 100 g nucă de cocos 50 g seminţe de.mac zahăr […]

Pasta de siliotca

Pasta de peste rasol

Pasta de peste rasol din: peste, ceapa, untdelemn, margarina, piper, ienibahar, sare. Ingrediente: 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau) 1 ceapa mai mare 3 linguri de untdelemn 150 gr. margarina vegetala 1/2 lingurita piper macinat putin enibahar pisat sare dupa gust.   Mod de preparare: Dupa ce pestele fiert rasol s-a racit, se […]

Pilaf cu macrou si masline

Pastrav cu pilaf

Pastrav cu pilaf din: pastrav, lapte, orez, ardei, ceapa, usturoi, ghimbir, morcov, telina, ulei, masline, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 500 ml lapte dulce 300 g orez doi ardei graşi roşii doi ardei graşi verzi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras un morcov o jumătate de ţelină ulei […]