Pastrav cu pilaf

Printeaza

Pastrav cu pilaf din: pastrav, lapte, orez, ardei, ceapa, usturoi, ghimbir, morcov, telina, ulei, masline, lamaie, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Pastrav cu pilaf

  • 4 păstrăvi
  • 500 ml lapte dulce
  • 300 g orez
  • doi ardei graşi roşii
  • doi ardei graşi verzi
  • două cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • o linguriţă de ghimbir ras
  • un morcov
  • o jumătate de ţelină
  • ulei de măsline
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală cu apă rece. Se aşază într-un vas şi se toarnă deasupra laptele dulce. Se lasă zece minute, se scot şi se pun într-o strecurătoare să se scurgă. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Morcovul şi ţelinia se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiiuri mici. Se încinge ulei într-o crattiţă, se adaugă legumele tocate, ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în c ubuleţe, ghim- birul, sarea şi piperiul după gust.

Se prăjesc până când s-au înmuiat, se adaugă orezul şi apă cât să-l depăşească cu două degete. Se lasă să fiarbă şi, când totul este fiert, se adaugă verdeaţa tocată.

Peştele se aşază într-o tavă, se stropeşte cu ulei, se condi­mentează şi se pun deasupra felii de lămâie. Se adaugă puţină apă în tavă şi se introduc la cuptor. Se ţin circa 20-30 de minute la foc mediu, se scot şi se servesc alături de pilaful cald.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.