Spanac cu morcovi

Printeaza

Spanac cu morcovi

Spanac cu morcovi din: spanac, morcovi, ceapa, untdelemn, faina, boia, sare, piper, margarina.

Ingrediente:

  • 600 gr. spanac
  • 3 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 3 linguri untdelemn
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura margarina vegetala
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Spanacul se alege, se spala si se pune cu apa rece la fiert. Se scurge de zeama, se toaca apoi marunt cu ajutorul unui cutit.

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o cratita, in untdelemn incins, pana devine sticloasa. Morcovii se curata, se rad marunt, se adauga la ceapa, se amesteca bine.

Se pune piper, sare si putina apa, se fierbe inabusit pana cand morcovii s-au inmuiat. Se adauga apoi spanacul, faina si boiaua de ardei, se lasa sa mai dea in clocot.

La sfarsit, se pune margarina topita si zeama de lamaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.