Rondele de vinete cu ton

Printeaza

Rondele de vinete cu ton din: vinete, ton, rosii, ceapa, cascaval, sare, piper, patrunjel, ulei, ansoa.

Ingrediente:Rondele de vinete cu ton

  • două vinete,
  • două cutii cu ton în ulei
  • 3 roşii
  • două cepe,
  • 300 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de măsline
  • anşoa

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie în felii subţiri şi se condi­mentează. Se aşază pe un tocător de plastic, se pune un alt tocător deasupra şi se presează.Se lasă timp de zece minute ca să pătrundă sarea şi piperul, apoi se scurg de sucul format şi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de alumimiu unsă cu ulei de măsline.

Deasupra feliilor de vinete se pun câte o felie de roşie, o felie de ceapă şi bucăţi de ton scurse de ulei şi sfărâmate cu o furculiţă. Se presară sare şi piper, se introduce tava în cuptor şi se lasă timp de zece minute.

 

Se scoate tava, se pune pe fiecare felie de vânătă câte o felie subţire de caşcaval şi se introduc din nou la cuptor pentru cinci-şapte minute, timp în care caşcavalul se va topi.

Se scot feliile din tavă, se aşază pe un grătar şi se lasă cinci minute să se răcească. Se presară pătrunjel tocat şi se servesc. Tonul se poate înlocui cu fileuri de anşoa amestecate cu pătrunjel tocat,

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.