Cuscus cu sos caramel

Printeaza

Cuscus cu sos caramel din: cuscus, ardei capia, ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, zahar, pasta de tomate, amidon, lamaie, sare, piper, patrunjel, fasole alba.

Ingrediente:Cuscus cu sos caramel

  • 300 g cuşcuş
  • un ardei capia
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 400 g ciuperci
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 100 g zahăr tos
  • o lingură de pastă de tomate
  • o lin­guriţă de amidon
  • sucul de la o lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • fasole albă păstăi

 

Mod de preparare:

Ciupercile se taie în felii subţiri, iar ceapa se toacă mărunt. Se pun la încins trei linguri de ulei de măsline, se adaugă ceapa, se căleşte până când devine aurie, apoi se pun ciupercile.

Se stropesc cu sucul de la o ju­mătate de lămâie, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să scadă sucul lăsat de ciuperci. Când s-au fiert, se presară ardeiul capia tăiat în cubuleţe, sarea, piperul, doi căţei de usturoi şi verdeaţa tocată. Se mai fierb zece minute la foc mic, se opreşte focul şi se lasă să se răcească puţin.

Se caramelizează zahărul, se adaugă sucul de lămâie, restul de ulei, sarea, piperul şi amidonul dizolvat cu apă. Dacă este prea gros, se mai adaugă puţină apă şi se fierbe la foc mic trei minute.

Cuşcuşul se pune la înmuiat cu apă clocotită, se amestecă bine cu legumele călite, sare, piper şi se serveşte alături de sosul caramel. In cuşcuş se mai pot adăuga păstăi de fasole tăiate mărunt şi pătrunjel tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.