Briose cu mei si amaranth

Printeaza

Briose cu mei si amaranth din: mei, amaranth, supa de legume, ardei copt, usturoi, suc de lamaie, pasta tahini, drojdie, miso, amidon, sare, patrunjel, faina.

Meiul este o sursă excelentă de proteine, fibre și vitamine B, precum și minerale precum fierul și magneziul. Este de asemenea o sursă importantă de carbohidrați, dar are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu duce la creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge.

 

retete

Ingrediente:

  • 110 gr mei, inmuiat si scurs
  • 45 gr amaranth
  • 355 ml supa de legume
  • 1 ardei copt, tocat
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri pasta tahini
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri miso
  • 2 linguri amidon
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 30gr faina
  • Ulei

 

Mod de preparare:

Gatiti amaranth si mei impreuna cu supa aproximativ 15-20 de minute dupa ce au dat in clocot.

Intre timp amestecati restul ingredientelor, cu exceptia fainii.

Incorporati apoi meiul si amaranth si amestecati sa se omogenizeze. Acoperiti cu un capac si dati la frigider pentru 2 ore sau peste noapte.

Preincalziti cuptorul la 190C. In amestecul de ingrediente incorporati si faina si omogenizati.

Pregatiti o tava de briose, ungand cu ulei si umpleti cu amestecul de ingrediente.

Dati la cuptor 20 de minute, intoarceti si rumeniti inca 10 minute.

Lasati sa se odihneasca timp de 10 minute, apoi serviti cu sos, dupa preferinta.

Din aceasta compozitie vor iesi aproximativ 24 de briose.

 

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Briose cu quinoa

Briose cu quinoa din: seminte de quinoa, ulei de floarea soarelui, faina, zahar, praf de copt, sare, stafide, lapte de soia, ou, extract de vanilie. Ingrediente: 1 cana seminte de quinoa 1/2 cana ulei de floarea soarelui 2 cani faina 1/2 cana zahar 1 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita de sare 1/2 cana […]

 

Semintele de telina

Cerealele – sursa de fibre

Un consum frecvent de cereale te ajută să ai o inimă sănătoasă şi scade riscul de accident vascular, prevenind depunerile colesterolului pe artere. Cerealele care încântă cel mai tare privirea şi papilele gustative sunt fie expandate, fie cu ciocolată, miere, fructe confiate sau zahăr adăugat şi pot deveni bombe calorice, mai ales dacă le mănânci […]

 

 

retete

Budinca de mei cu unt de mere

Budinca de mei cu unt de mere din: lapte de cocos, apa, unt de mere, scortisoara, ghimbir, sare de mare, faina de mei, sirop de artar, esenta de vanilie, nuci pecan prajite. O budinca satioasa si sanatoasa, usor de preparat care va tine senzatia de foame departe timp de cateva ore. Ingrediente: 235 ml lapte […]

 

retete

Porridge cu teff si amaranth

Porridge cu teff si amaranth din: teff uscat, amaranth, apa, lapte de cocos, stafide, scortisoara, nectar de agave, fructe proaspete, nuci, fulgi de cocos. O idee nemaipomenita pentru un mic dejun satios si sanatos! Amaranthus, cunoscut ca și amarant, este o plantă de gen cosmopolitan. Unele specii de amarant sunt cultivate ca legume pentru consum, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.