Briose cu mascarpone si ciocolata

Printeaza

Briose cu mascarpone si ciocolata din: unt, faina, praf de copt, cacao, zahar brun, ciocolata, oua, smantana, lapte, ulei, mascarpone, lapte.

Ingrediente:Briose cu mascarpone si ciocolata

  • unt pentru forme
  • 300 g făină
  • 3/4 linguri praf de copt
  • 1 1/2 lingură pudră de cacao
  • 75 g zahăr brun
  • 125 g ciocolată albă
  • 125 g ciocolată amăruie
  • 1 ou
  • 150 g smântână
  • 75 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 200 g mascarpone
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri zahăr brun, pudră de cacao pentru presărat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.

Ungeţi formele pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, cacao şi zahăr. Tăiaţi ciocolata şi adăugaţi-o. Bateţi oul şi amestecaţi-l cu smântână, lapte şi ulei. Adăugaţi compoziţia de făină şi frământaţi până devine un aluat păstos.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi-l să se coacă cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi brioşele încă cca 5 minute în forme. Scoateţi-le apoi, lăsaţi-le să se răcească şi tăiaţi-le în două.

Frecaţi crema mascarpone cu lapte şi zahăr. Umpleţi brioşele cu cremă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.