Branza Welsh Rarebit

Printeaza

Branza Welsh Rarebit

Branza Welsh RarebitAceastă gustare britanică tradiţională constă intr-o brânză tare, de exemplu Cheddar sau Gloucester, topită şi amestecată cu lapte, ouă şi uneori bere, condimentată apoi din belşug cu muştar sau sos Worcestershire, şi întinsă în cele din urmă pe pâine de toast şi prăjită în cuptor.

Numele acestei mâncări era, în trecut, welsh rabbit. în ciuda atributului welsh (galez), este o creaţie englezească. însă în secolul XVII, tot ceea ce era considerat inferior sau fals era numit galez. în perioada domniei regelui George, spre sfârşitul secolului XVIII, folosirea unor astfel de denumiri peiorative a dispărut, iar a doua parte a numelui s-a transformat din rabbit în rarebit, adică delicatesă.

De ce se numea la început rabbit (iepure) rămâne neclar.

In prezent, „Delicatesa galezâ” nu se mai referă, decât la pâine prăjită cu brânză. Brânza nu este preparată în nici un fel, ci ea se taie pur şi simplu în felii şi se aşază pe o felie de pâine, care este apoi prăjită în cuptor – nimic spectaculos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.