Borş cu boabe de fasole albă

Printeaza

Borş cu boabe de fasole albă din: fasole, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, leustean, marar, bors, sare si ulei.

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Fasolea se spală, se pune la înmuiat de cu seară. A doua zi, se spală şi se pune la fiert. Separat, se pune la fiert o oală cu apă, pentru o fierbere mai rapidă a ciorbei.

Morcovii se curăţă, se dau pe râzătoare. Ceapa şi cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe.

Toate legumele se amestecă, se pun într-o tigaie cu ulei şi se lasă la înăbuşit, la foc potrivit, cu un praf de sare.

După aproximativ un sfert de oră, într-o oală se toarnă legumele din tigaie, se adaugă apă clocotită şi se lasă să fiarbă 5 minute.

Cu o spumieră, se pune fasolea fiartă în oala cu legume şi se continuă fier­berea încă 15 minute.

Borşul se fierbe separat şi se îndepărtează spu­ma care se formează la suprafaţă.

Se toarnă apoi peste fasolea din oa­lă, în cantitatea dorită şi se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se opreşte focul.

Se presară leuşteanul şi câteva fire de mărar, fin tocate şi se acoperă cu un capac. Se serveşte caldă dar e la fel de gustoasă şi servită la temperatura camerei.

Borş cu boabe de fasole albă

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. nu stiam ca borsul se fierbe separat, aveti dreptate cu spuma

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.