Biscuiţi cu pepene galben

Printeaza

Biscuiţi cu pepene galben

Biscuiţi cu pepene galben

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 130 g zahăr tos
  • 400 g făină
  • două ouă
  • 125 ml lapte dulce
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o linguriţă de esenţă de vanilie
  • un borcan de gem de pepene galben
  • 50 g miezuri de nucă
  • 50 g migdale
  • mentă

Preparare:

Miezurile de nucă şi migdalele se sfărâmă sau se taie bucăţi mici. Untul, zahărul tos, zahărul vanilinat şi sarea se mixează până când totul devine ca o cremă.

Se adaugă ouăle, esenţa de vanilie şi laptele dulce. Se mixează timp de cinci minute, se adaugă făina, amestecul de nuci cu migdale şi se frământă. Dacă este prea moale, se mai adaugă făină.

Se acoperă aluatul cu folie aiimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se decupează formele de biscuiţi cu ajutorul unei forme speciale sau cu un pahar.

Se umplu la mijloc cu gem de pepene, se presară mentă şi se aşază într-o tavă tapetată cu j hârtie de copt.

Se coc 15-20 de minute la foc mediu, se scot din tavă şi se lasă să se răcească.

Biscuiţi cu pepene galben.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine biscuitii astia. Pacat ca nu mai gasim in perioada asta pepene galben romanesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.