Berea belgiana LINDEMANS

Printeaza
  • Producator: Lindemans Brouwerij N.V.Berea_belgiana_LINDEMANS
  • Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek)
  • Tip: Iambic gueuze
  • Concentratie de alcool: 5%
  • Fermentatie: la temperaturi înalte
  • Pahar recomandt: halba sau pahar conic

 

 

 

In Belgia, fabrica Lindemans Brouwerij N.V. este considerata unul dintre liderii sectorului vast si  profitabil, al berilor Iambic aromate cu fructe. Într-adevar, experienta sa în domeniu dateaza inca din anul  1816, an în care a lansat pe piata marca Pecheresse, o bere aleasa, din piersici, obtinuta prin  introducerea unor bucati de pulpa de fruct direct în sticla de bere.

DEGUSTARE

Lindemans Gueuze este o bere obtinuta prin amestecul unei beri Iambic tinere (doua treimi)  cu una mai maturata (o treime).

Berea prezinta o culoare chihlimbarie, un gust usor acid si o aroma  caracteristica, de mar. Spuma este compacta si persistenta. Se consuma la o temperatura de 8-10° C.  Se potriveste în combinatie cu pestele si crustaceele si cu felurile sarate.

ALTE VARIETATI

Lindemans Kriek este o bere Iambic obtinuta prin metoda refermentarii în sticle, care-si  datoreaza gustul si aroma placute adaosului de suc de cirese din Germania vecina.

Catalogul mai  ofera o alta bere, de fermentatie spontana, Framboise (obtinuta prin adaugarea de zmeura în must).  Prezinta o aroma bogata, dar delicata, de zmeura, completata de note acidulate.

 

1 comentariu

  1. E foarte tare berea, dar din pacate in Romania nu am gasit o astfel de bere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.