Bauturi: Orangina

Printeaza

Promovată ca băutură nealcoolicâ de înaltă calitate, o formă intermediară între sucul autentic, presat din portocale şi sucul carbogazos cu aromă de portocale, Orangina a fost produsă iniţial în Algeria, în perioada stăpânirii coloniale franceze.

După câştigarea independenţei în 1962, producţia a fost transferată din Algeria în Franţa, unde băutura a fost descoperită de generaţii întregi de turişti ca alternativă la numeroasele sucuri mediocre de pe piaţă.

Gustul său combină aroma de portocale cu cea de mandarine (un ingredient care aminteşte de originea nord-africană a băuturii), sucul şi pulpa acestor citrice fiind încorporate în cantitate mică în apă carbogazoasâ îndulcită.

Băutura a fost dintotdeauna ambalată în sticle cu un aspect distinct, care au o suprafaţă zgrunţuroasă care aminteşte de aspectul cojii de portocală.

Orangina este astăzi o marcă a companiei Schweppes şi se produce sub licenţă în diverse alte ţări. In Scoţia este fabricată de către AG Barr din Glasgow, compania producătoare a băuturii Irn-Bru. în America de Nord, producţia a fost transferată din Canada în Florida, patria portocalelor.

Orangina Sanguine, un produs derivat de la cel original, este fabricată din sucul de portocale roşii.

 

Orangina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Limonada cu pepene si aroma de menta

Limonada cu pepene si aroma de menta din: pepene, suc de lamaie, menta, sare de mare. Poate te intereseaza si: Limonada cu zmeura Limonada cu stevie Limonada cu sfecla rosie   Ingrediente:  8 cesti pepene, cuburi ⅓ ceașcă suc de lămâie 4 crengute de menta proaspata sare de mare         Mod de […]

Limonada cu cirese

Reteta zilei: Limonada cu zmeura

Limonada cu zmeura din: zmeura, suc de lamaie, apa, zahar, lamaie, menta. Ingrediente:  1 3/4 cani suc de lamaie 240gr zmeura 5 cesti apa 1 cană zahar felii de lamaie, pentru servire mentă proaspătă, pentru servire zmeura, pentru servire Mod de preparare: Se combină zmeura si ½ ceasca de zeama de lamaie intr-un blender. Pasati […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.