Ardei iuti in otet pentru iarna

Printeaza

Ardei iuti in otet pentru iarna din: ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, usturoi, boabe de mustar, coriandru, seminte de fenicul, boabe de piper negru, frunze de dafin, ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • 500 de grame de ardei iuti (poti alege orice varietate iti place)
  • 2 cani de otet alb
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • 1 lingurita de coriandru uscat
  • 1/2 lingurita de seminte de fenicul (optional, pentru un gust anisat)
  • 1/2 lingurita de boabe de piper negru
  • Frunze de dafin (cateva frunze pentru aroma)
  • 1 lingurita de ulei de masline (optional)

 

Mod de preparare:

Spala bine ardeii iuti si taie-le in bucati potrivite. Daca iti place mai iute, poti lasa ardeii intregi sau ii poti taia in jumatate sau felii.

Intr-un vas mare, adauga otetul, apa, sare, zaharul, usturoiul (curatat si taiat felii subtiri), boabele de mustar, coriandrul, semintele de fenicul (daca le folosesti), boabele de piper negru si frunzele de dafin.

Poti adauga si putin ulei de masline pentru un gust mai bogat.

Incalzeste amestecul pana cand sarea si zaharul se dizolva complet. Apoi, lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.

Adauga bucatile de ardei iuti in amestecul de otet.

Acopera vasul si pune-l la frigider. Lasa ardeii sa se marineze timp de cel putin 24 de ore inainte de a-i consuma. Cu cat ii lasi mai mult, cu atat vor fi mai gustoși.

Ardei iuti in otet pentru iarna

Informații nutriționale (valori aproximative pentru o portie de 100 de grame):

  • Calorii: 20-30 de calorii
  • Carbohidrați: 3-5 grame
  • Proteine: 1-2 grame
  • Grăsimi: 0-1 gram

Aceasta reteta de ardei iuti murati in otet este o modalitate delicioasa de a pune la conservat ardeii iuti din gradina sau de a crea un condiment picant si aromat pentru diverse preparate.

Ardeii murati in otet pot fi folositi pentru a da un plus de savoare la sandvisuri, pizza, salate sau alte mancaruri preferate.

Acestia pot fi stocati in frigider si pastrati timp de cateva saptamani sau chiar luni, astfel incat sa te poti bucura de gustul lor intens pe tot parcursul anului.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

Bame si ardei iuti în otet

Bame si ardei iuti în otet din: bame, ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, boabe de coriandru, boabe de piper, boabe de mustar, tarhon. Ingrediente: 500 g bame 500 g ardei iuti verzi 500 ml otet 50 ml apa 1 lingurita sare 1 lingurita zahar cate 1 lingurita boabe de coriandru, de piper si boabe […]

Ardei iuti în otet

Ardei iuti în otet

O reteta de ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, apa, sare neiodata, miere, stafide galbene, piper boabe, mustar boabe si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi (lunguieţi, rotunzi, roşii, verzi) 500 ml oţet de vin (9 grade) 1,5 l apă 4 linguri sare neiodată 2 linguri miere 100 g stafide galbene […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.