Bame si ardei iuti în otet

Printeaza

Bame si ardei iuti în otet din: bame, ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, boabe de coriandru, boabe de piper, boabe de mustar, tarhon.

Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului.

 

 

Ingrediente:

  • 500 g bame
  • 500 g ardei iuti verzi
  • 500 ml otet
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • cate 1 lingurita boabe de coriandru, de piper si boabe de mustar
  • 2 fire de tarhon

 

Mod de preparare:

Foloseşti bame mari, care nu sunt bune nici pentru mâncare, nici pentru ghiveci sau pentru a fi conservate în congelator.

Ardeii trebuie să fie sănătoşi, neloviţi. Speli bamele şi ardeii iuţi şi le laşi să se scurgă.

Fierbi apa împreună cu oţetul, sarea, zahărul, boabele de piper, de muştar şi de coriandru.

După câteva clocote, stingi focul şi pui firele de tarhon, în prealabil spălate. Acoperi vasul cu un capac şi laşi soluţia să se răcească.

In acest timp, aşezi bârnele şi ardeii în borcane mici, de 250 – 300 ml.

Torni oţetul diluat prin strecurătoare şi acoperi legumele cu această soluţie. Inchizi ermetic capacele şi păstrezi borcanele în cămara răcoroasă.

Poţi să consumi murăturile după cel puţin 1 lună.

 

Bame si ardei iuti în otet

Bame_si_ardei_iuti_în_otet

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.