Cartofi copti cu usturoi
PrinteazaCartofi copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare de mare si piper.
- 8 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 kg de cartofi, curatati
- 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate
- sare de mare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune uleiul într-o tavă şi încinge-o în cuptor. Taie cartofii mari pe jumătate. Aşază cartofii într-o cratiţă, acoperă-i cu apă rece sărată, adu-i la punctul de fierbere şi lasă-i să clocotească timp de 2 minute. Scurge-i şi lasă-i deoparte timp de 5 minute.
Scoate tava din cuptor – ai grijă, pentru că uleiul va fi foarte încins. Pune în tavă cartofii şi usturoiul (dacă foloseşti) şi amestecă bine pentru a-i acoperi de ulei. Presară peste ei sare de mare şi piper şi dă-i la cuptor timp de 1 oră şi 45 de minute, până se rumenesc, întoarce-i la fiecare 30 de minute.
Cartofi copti cu usturoi
Pofta buna!
Buna ideea asta, o sa incerc si eu cartofii cu usturoi