Cartofi copti cu usturoi

Printeaza

Cartofi copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare de mare si piper.

Ingrediente:Cartofi_copti_cu_usturoi

  • 8 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 kg de cartofi, curatati
  • 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate
  • sare de mare
  • piper

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune uleiul într-o tavă şi încinge-o în cuptor. Taie cartofii mari pe jumătate. Aşază cartofii într-o cratiţă, acoperă-i cu apă rece sărată, adu-i la punctul de fierbere şi lasă-i să clocotească timp de 2  minute. Scurge-i şi lasă-i deoparte timp de 5 minute.

Scoate tava din cuptor – ai grijă, pentru că uleiul va fi foarte încins. Pune în tavă cartofii şi usturoiul (dacă foloseşti) şi amestecă bine pentru a-i acoperi de ulei. Presară peste ei sare de mare şi piper şi dă-i la cuptor timp de 1 oră şi 45 de minute, până se rumenesc, întoarce-i la fiecare 30 de minute.

Cartofi copti cu usturoi

Cartofi_copti_cu_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna ideea asta, o sa incerc si eu cartofii cu usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.