Retete de Craciun: Toba
PrinteazaRetete de Craciun: Toba din: stomac de porc, limba de porc, ficat de porc, inima de porc, ureche de porc, carne de porc, sare, otet, piper, foi de dafin si ienibahar.
- vezica sau stomac de porc
- o limba de porc
- ceapa rinichi de porc
- o bucata de ficat de porc
- jumatate inima de porc
- o ureche de porc
- 700 g carne de porc slaba
- sare
- otet
- piper negru macinat
- 1-2 foi de dafin
- ienibahar
Mod de preparare:
Se pregăteşte pentru început vezica de porc, în care va fi introdusă compoziţia pentru tobă.
Fie că este vezica sau stomacul porcului, acestea se curăţă, se spală si se freacă cu ceapă si otet. Se lasă apoi câteva ore în oţet si sare.
In acest timp, se pregătesc ingredientele. Se spală si se pun să fiarbă toate în aceeaşi oală, cu excepţia ficatului.
Se adaugă sare, piper, ienibahar si foi de dafin. Ficatul se lasă câteva minute în lapte si apoi se fierbe maximum 40 de minute.
După ce se scoate, se acoperă pentru a nu se usca. Se verifică dacă celelalte ingrediente au fiert si se scot din zeamă.
Se taie cuburi mai mici, se introduc în vezică sau stomac si apoi se coase uşor să nu se rupă.
Se asază pe un platou, deasupra se pune un fund de lemn si peste lemn o greutate pentru a presa toba.
Se serveşte la aperitiv.
Retete de Craciun: Toba
Pofta buna!