Fasole in stil breton
PrinteazaO reteta de fasole in stil breton din: boabe de fasole, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, unt, ceapa, vin alb, rosii, pasta de tomate, supa de legume, sare, piper si patrunjel.
- 400 g boabe de fasole alba
- 150 g radacinoase (morcovi, pastarnac, telina)
- 2 catei de usturoi
- 40 g unt
- 3 cepe
- 100 ml vin alb
- 3 rosii decojite
- 60 g pasta de tomate
- 150 ml supa de legume sau de carne
- sare
- piper
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se pune fasolea într-o oală, se clăteşte cu apă rece şi se toarnă jeasupra o cantitate suficienta de apă (de 3 ori mai mare decât cantitatea de boabe de fasole). Se lasă să se înmoaie peste noapte.
A doua zi, se adaugă în oala cu fasole rădăcinoasele curăţate şi spălate şi căţeii de usturoi curăţaţi; se fierb împreună cca 90 min., până ce se înmoaie. Legumele fierte se scot din oală şi se pun deoparte. Intr-o tigaie se topesc 30 g unt şi se căleşte ceapa tocată; se adaugă usturoiul tocat şi se prăjesc împreună. Se toarnă vin şi se fierbe până ce-şi reduce volumul la jumătate.
Se adaugă în oală roşiile decojite tăiate bucăţi şi pasta de tomate, apoi supa, sare şi piper. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe la foc moale cca 15 min. Se adaugă în final boabele de fasole; se încălzesc, şi se potriveşte totul de sare şi piper, după gust. Se adaugă unt şi se presară pătrunjel tocat.
Fasole in stil breton
Pofta buna!