Rulada de carne cu sos de rosii

Printeaza

O reteta de rulada de carne cu sos de rosii din: carne tocata de porc, ceapa, oua, rosii in bulion, usturoi, ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ulei, boia iute, cimbru, sare, piper si pesmet.

Ingrediente:Rulada de carne cu sos de rosii

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 2 cepe
  • 4 ouă
  • 800 g roşii în bulion
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 boabe de ienibahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură cu ulei
  • boia iute
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron carnea tocată cu cimbrul, ceapa dată pe răzătoarea mică şi un ou. Potriveşte de sare şi piper. Omogenizează compoziţia, acoperă castronul cu folie de plastic şi lasă-l la frigider 30 de minute.

Fierbe celelalte trei ouă 15 minute. Pune carnea tocată pe o folie de plastic. Intinde-o ca pe o foaie, într-un strat gros de circa 2 cm, şi pune deasupra cele trei ouă. Rulează acum, cu ajutorul foliei, astfel încât ouăle să rămână la mijloc.

Aşază rulada într-o formă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet, presar-o cu pesmet şi dă la cuptorul încins până face o crustă frumoasă (30-35 de minute).

Intre timp, prepară sosul. Toarnă roşiile în bulion tocate mărunt într-o tigaie, adaugă uleiul şi restul de condimente (sare, piper, boia iute, ienibaharul, foile de dafin, căţelul de usturoi întreg şi 1/2 din legătura de pătrunjel, tocat mărunt).

Amestecă şi lasă să clocotească la foc mic. Dacă e nevoie, adaugă apă.

Scoate rulada, las-o la răcit, tai-o felii şi serveşte-o cu sos fierbinte deasupra, cu garnitură de năut.

Rulada de carne cu sos de rosii

Rulada de carne cu sos de rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna rulada asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.