Rulada de carne cu sorici

Printeaza

Rulada de carne cu sorici din: carne, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, dafin, sorici.

Ingrediente:Rulada de carne cu sorici

  • 1/2 kg pulpă de porc
  • 1 bucata sorici
  • 1/2 kg carne tocată de viţel sau vită
  • 2 cepe
  • 1 lingură ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • 2 linguri sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • 1 linguriţă piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi las-o să se înăbuşe în puţin ulei. După ce s-a răcit, amestecă ceapa cu oul bătut, carnea tocată, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru după gust.

Pârleşte şoriciul, curăţă-l cu lama cuţitului şi freacă-1 pe ambele părţi cu sare grunjoasă. Intinde-l pe masa de lucru şi pune deasupra, în strat uniform, carne tocată. Rulează cât mai strâns şi leagă rulada cu aţă.

Pentru siguranţă, poţi înveli ruloul într-un tifon. Fierbe ruloul la foc redus 1 1/2 ore, în apă cu foi de dafin şi boabe de piper.

Lasă rulada să se răcească în apa în care a fiert, apoi îndepărtează aţele şi taie felii. Serveşte ca antreu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.