Retete delicioase: Ghiveci ardelenesc
PrinteazaO reteta delicioasa de ghiveci ardelenesc cu: carnati picanti, rosii, fasole verde, ardei, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, ulei.
- 4 cârnaţi ardeleneşti picanţi
- 500 g fasole verde păstăi
- 500 g roşii
- 4-5 ardei
- 4 cepe
- o căpăţână usturoi
- sare
- piper
- o legătură mărar
- o legătură pătrunjel
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea şi se spală cu apă călduţă. Se pune separat să fiarbă 30 de minute, la foc mic, şi se adaugă şi un praf de sare.
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se toacă solzişori şi se călesc uşor ca să nu se ardă. Se stropesc cu apă călduţă cât să se înmoaie. Se adaugă ardeii, fasolea fiartă şi roşiile tăiate cubuleţe.
Intre timp, se taie cârnaţii feliuţe subţiri şi se prăjesc într-o tigaie, în sucul propriu.
Ghiveciul se condimentează cu sare şi piper după gust, se adaugă verdeaţă tocată mărunt, cârnaţii şi se lasă câteva minute la cuptor, apoi se scoate şi se serveşte.
Ghiveci ardelenesc
Pofta buna!