Retete delicioase: Pasta de naut
PrinteazaO reteta gustoasa de pasta de naur, pasta de susan, ulei de masile, chimen, usturoi, boia iute, patrunjel, sare.
- 400 g năut
- 1 lingură cu pastă de susan
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1/2 linguriţă cu chimen
- 2-3 căţei de usturoi
- 1linguriţă cu boia iute
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Acoperă năutul cu apă călduţă şi lasă-l la înmuiat câteva ore sau de seara până dimineaţa. Pune-l la fiert în apă cu sare.
După ce a fiert, curăţă-l de coajă, trece-l printr-o sită sau pasează-l cu blenderul.
Adaugă pasta de susan, uleiul de măsline, chimenul, usturoiul zdrobit şi un praf de sare.
La final, încorporează pătrunjelul tocat fin şi boiaua. Pasta astfel obţinută, las-o la rece minimum 30 de minute ca să se întrepătrundă aromele.
Pofta buna!