Retete delicioase: Pasta de naut

Printeaza

O reteta gustoasa de pasta de naur, pasta de susan, ulei de masile, chimen, usturoi, boia iute, patrunjel, sare.

Ingrediente:Pasta de naut

  • 400 g năut
  • 1 lingură cu pastă de susan
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă cu chimen
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1linguriţă cu boia iute
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Acoperă năutul cu apă călduţă şi lasă-l la înmuiat câteva ore sau de seara până diminea­ţa. Pune-l la fiert în apă cu sare.

După ce a fiert, curăţă-l de coajă, trece-l printr-o sită sau pasează-l cu blenderul.

Adaugă pasta de susan, uleiul de măsline, chimenul, us­turoiul zdrobit şi un praf de sare.

La final, încorpo­rează pătrunjelul tocat fin şi boiaua. Pasta astfel obţinută, las-o la rece minimum 30 de minute ca să se în­trepătrundă aromele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.