Retete pentru gratar: Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca O reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din: fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri ulei de masline […]
Aripioare marinate cu miere
PrinteazaAripioare marinate cu miere din: aripi de pui, miere, ghimbir, usturoi, pasta de chili, cimbru, sos de soia, ulei, otet.
- 8 aripi de pui
- 1-2 linguri cu miere
Pentru marinada:
- 1 lingură cu condimente all spice
- 1 lingură cu ghimbir ras fin
- 1 căţel de usuroi, curăţat şi pisat
- 1 lingură cu pastă de chili
- 1 lingură cu cimbru proaspăt sau
- 2 linguri cu cimbru uscat
- 1 lingură cu sos de soia
- 3 linguri cu oţet de vin
- 1-2 linguri cu ulei
Pentru servit:
- salsa de ardei roşu
- orez
- salată
- felii de lime
Mod de preparare:
Mixează toate ingredientele pentru marinadă într-un mojar sau într-un blender, până obţii o pastă.
Unge cu ea aripile de pui, acoperă şi lasă-le la rece timp de 2 ore, sau peste noapte.
Incălzeşte un grătar pe aragaz sau cuptorul cu gril. înfige aripile pe scobitori şi coace-le timp de 10-15 minute, până se rumenesc.
Sau prăjeşte aripile în puţin ulei până se rumenesc, apoi coace-le în cuptor, la 200°C, timp de 10-15 minute.
Pune marinada rămasă într-o crăticioară, cu mierea şi încălzeşte.
Unge aripile fierbinţi cu această glazură. Serveşte cu salsa sau sos, orez, salată şi felii de lime.
Pofta buna!
poate iti place si:
Retete pentru un Gratar savuros
Pofta buna!