Cum se prepara creierul de porc sau de vitel

Printeaza

Cum se prepara creierul de porc sau de vitel. Creierul (de porc sau de viţel) se prepară în mai multce feluri: rasol, pane, sote etc. Inainte de a se pregăti, se ţineCum se prepara creierul de porc sau de vitel câteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă în care s-a pus zarzavat, pentru gust: ceapă, morcov, ţelină, o foaie de dafin, câteva boabe de piper, oţet şi sare.

După ce zarzavatul a fiert 5-6 minute, se introduce creierul (apa nu trebuie să fie clocotindă) şi se lasă fsă fiarbă 3-4 minute. Creierul de porc fierbe mai repede. Apoi îse ia vasul de pe foc şi se lasă creierul să se răcească în zearma în care s-a fiert, pentru a-şi păstra culoarea albă.

Se scoate din zeamă şi se foloseşte la preparatul dorit.

Creier pane: se taie în felii groase, care se dau prin făiină şi ou bătut, apoi se trec prin pesmet. Se prăjesc pe ambfele părţi în ulei încins. Se serveşte cald sau rece.

Creier a la grec: se taie felii şi se pune pe un platou iar deasupra se toarnă sos â la grec. Acesta se prepară din zeamă de lămâie cu sifon, ulei, sare şi piper.

Creier în aspic: după ce s-a fiert şi s-a răcit, se taie în felii şi se pune pe un platou. Se poate garnisi cu felii de ou fiert, morcovi şi frunzuliţe de pătrunjel, apoi se glasează de câteva ori cu aspic lichid rece.

Creier prăjit: După ce s-a fiert şi s-a răcit, se zobeşte cu furculiţa, se adaugă ou, făină, cât să capete consistenţă, sare şi piper, după gust. Se pune ulei la încins, se ia cu lingura din compoziţie şi se toarnă în uleiul încis bine.

Va căpăta forma unei gogoşele. Uleiul trebuie să le acopere. Se serveşte rece, ca aperitiv.

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/cum-prepara-creierul-porc-sau-vitel html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.