Creier pane cu sos

Printeaza

Creier pane cu sos din: creier, oua, faina, pesmet, bulion, zahar.

Ingrediente:Creier pane cu sos

  • 600-700 g de creier de porc sau vaca
  • 2 oua
  • 60-70 g faina
  • 70 g pesmet
  • grăsime sau ulei pentru prăjit
  • 100 g bulion
  • 20 g făină pentru sos
  • 15-20 g zahar

 

Mod de preparare:

Se fierbe creierul întreg (sau bucăţi mari) în apa cu puţina sare şi o lingură de oţet, timp de 10-15 minute.

După care se scoate, se spală cu apă rece, se taie în felii dupa dorinţă, care se dau (tăvălesc) printr-un amestec de ouă (cu întreg conţi­nutul), făină şi apoi pesmet.

Astfel pregătite, feliile se pun ia prăjit, fie într-o tigaie, cu grăsime, fie în cuptor, într-o tavă bine unsă cu grăsime. Când sunt gata, se scot şi se aşază pe un platou.

Lângă ele pot fi aşezate (ca garnitură) felii de roşii, ardei şi castravete sau un sos preparat din bulion bine amestecat cu făina şi zahărul (eventual şi puţin mărar tocat la cuţit).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.