Preparate traditionale: Caltabosi afumati
PrinteazaCaltabosi afumati din: carne, ficat, ceapa, sare, piper, ienibahar, cuisoare, condimente.
- 2 kg carne de la ceafă şi de la guşă
- 500 g ficat
- 200-300 g ceapă
- sare
- piper măcinat
- ienibahar
- cuişoare
- alte condimente, după preferinţă
Mod de preparare:
Carnea şi ficatul, tăiate bucăţi, se dau ] prin maşina de tocat. Ceapa se căleşte în puţină grăsime ţ şi se adaugă la came.
Se amestecă bine, adăugându-se sare : şi condimentele preferate. Cu amestecul obţinut se umplu miaţe, dar de data aceasta mai subţiri.
Se pun la fiert în apă cu puţină sare, aproximativ 40-50 de minute, fără a da în cloocot. La final, se ţin la fum rece timp de 4 ore.
Acest tip de caltaboşi se consumă rece.
Pofta buna!