Placinta cu morcovi si branza
PrinteazaPlacinta cu morcovi si branza din: morcovi, zahar, oua, lapte, iaurt, unt, bicarbonat, faina, branza, amidon, vanilie.
Pentru aluat:
- 200 g morcovi
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 60 ml lapte
- 1 lingură iaurt
- 30 g unt
- 1 praf de sare
- 1/2 lingură bicarbonat stins cu oţet
- 250 g făină
Pentru umplutură:
- 650 g brânză
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri amidon
- 1/2 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Freci spumă ouăle împreună cu zahărul şi sarea, până se dizolvă zahărul. Adaugi laptele, iaurtul, untul moale şi mixezi, apoi bicarbonatul stins cu oţet, făina cernută şi morcovii daţi pe răzătoarea mare.
Mixezi brânza dulce cu zahărul, ouăle, amidonul şi esenţa, într-o tavă rotundă de 30 cm, tapetată cu hârtie de copt, torni 1/2 din compoziţia de aluat, apoi pasta cu brânză şi acoperi cu aluat.
Coci plăcinta la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 50 de minute. O pudrezi caldă şi o tai când s-a răcit. Fetiţa mea a mâncat-o cu mare poftă, sper să vă placă şi vouă.
Pofta buna!