Placinta cu morcovi si branza

Printeaza

Placinta cu morcovi si branza din: morcovi, zahar, oua, lapte, iaurt, unt, bicarbonat, faina, branza, amidon, vanilie.

Ingrediente:Placinta cu morcovi si branza

Pentru aluat:

  • 200 g morcovi
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 60 ml lapte
  • 1 lingură iaurt
  • 30 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingură bicarbonat stins cu oţet
  • 250 g făină

Pentru umplutură:

  • 650 g brânză
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 fiolă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Freci spumă ouăle împreună cu zahărul şi sarea, până se dizolvă zahărul. Adaugi laptele, iaurtul, untul moale şi mixezi, apoi bicarbonatul stins cu oţet, făina cernută şi morcovii daţi pe răzătoarea mare.

Mixezi brânza dulce cu zahărul, ouăle, amidonul şi esenţa, într-o tavă rotundă de 30 cm, tapetată cu hârtie de copt, torni 1/2 din compoziţia de aluat, apoi pasta cu brânză şi acoperi cu aluat.

Coci plăcinta la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 50 de minute. O pudrezi caldă şi o tai când s-a răcit. Fetiţa mea a mâncat-o cu mare poftă, sper să vă placă şi vouă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.