Placinta cu morcovi si cimbru

Printeaza

Placinta cu morcovi si cimbru din: faina, unt, oua, morcovi, praf de copt, cimbru, nucsoara, piper, sare, iaurt, smantana.

Ingrediente:Placinta cu morcovi si cimbru

  • 600 g făină
  • 400 g unt
  • 4 ouă
  • un kg morcovi
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • o linguriţă de cimbru tocat
  • un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară
  • piper
  • sare
  • iaurt
  • smântână

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se pun trei ouă, 350 g unt moale, praful de copt, sarea, pudra de nucşoară şi piperul. Se mixează, se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele şi se pun într-un castron. Se topeşte restul de unt într-o cratiţă, se adaugă mor­covii şi se călesc zece minute. Se toarnă o cană de apă, se acoperă şi se lasă să fiarbă până s-au înmuiat şi apa s-a eva­porat. Se răcesc, se amestecă bine cu cimbrul tocat, sarea şi piperul.

Aluatul se împarte în două părţi: se întinde o foaie, se aşază într-o tavă unsă cu unt, se pun morcovii, se aşază deasupra a doua foaie, se unge cu ou bătut şi se introduce în cuptor. Se coace la foc potrivit timp de 30-45 de minute şi se taie pătrate de mărime mijlocie. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu iaurt sau cu smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.