Alivenci cu branza dulce

Printeaza

Alivenci cu branza dulce din:branza de vaci dulce (nesarata), oua, smantana, unt sau margarina, lapte, faina, malai ,sare.

Ingrediente:Alivenci cu branza dulce

  • 1 kg brânză de vaci dulce (nesărată)
  • 6 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 2 linguri unt (sau margarină)
  • 1 cană lapte (1/4  l)
  • 4 linguri făină
  • 8 linguri mălai
  • sare

 

Mod de preparare:

Se freacă bine brânza cu o furculiţă, până devine o pastă omogenă (ca o smântână mai consistentă). Se adaugă cele 6 gălbenuşuri (albuşurile se folosesc separat), se adaugă untul (sau margarina), smântână şi laptele.

Se sărează (după gust şi în funcţie de calitatea brânzei) şi se amestecă foarte bine. Se adaugă apoi, presârând uşor, făina şi mălaiul.

Când amestecul ajunge la consistenţa unei mămăligi moi, sâ adaugă albuşurile bătute spumă.

Amestecul se pune într-o tavă unsă şi presărată cu pesmet fin. Grosimea amestecului nu trebuie să fie mai mare de 2-3 cm. Se pune tava la cuptor, la foc mic şi se tine până ce se rumeneşte bine. Tava se scoate fierbinte şi aluatul este răsturnat pe un platou sau pe un fund de lemn.

Se taie apoi alivencile în bucăti pătrate mai mici (5-8^cm) şi se servesc calde. In Bucovina şi în general în Moldova, alivencile nu se pot concepe decât servite cu smântână.

De reţinut că la preparare poate fi folosită orice fel de brânză care prin frecare devine păstoasă – este vorba de brânzeturi bucovinene frământate, sărate sau dulci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.