Budinca de conopida cu carne si branza dulce

Printeaza

Budinca de conopida cu carne si branza dulce din: conopida, carne tocata de pui, ulei, piper, sare, branza dulce, oua, unt, faina, lapte, orez, smantana, marar, unst, pesmet.

 

Ingrediente:

  • 1 kg conopidă
  • 1 kg carne tocată de pui
  • 50 ml ulei
  • piper, sare
  • 500 g brânză dulce
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 1 lingură făină
  • 200 ml lapte
  • 50 g orez fiert
  • 2 linguri smântână
  • 1 legătură mărar
  • unt și pesmet pentru vas

 

Mod de preparare:

Călești puțin carnea tocată de pui, în uleiul încins, până își schimbă culoarea.

După ce s-a răcit, încorporezi un ou bătut, orezul fiert, mărarul fin tocat, sare și un praf de piper.

Desfaci conopida în buchețele, o speli și o opărești 5-6 minute, după care o scurgi.

Faci un sos alb din unt, făină și lapte. Stingi focul, iar după ce se răcește, adaugi smântâna.

Cu acest sos alb amesteci buchețelele de conopidă.

Mixezi brânza dulce cu puțină sare,smântâna și un ou.

Într-un vas termorezistent uns cu unt și tapetat cu pesmet, pui un strat de conopidă bine scursă, un strat de carne, din nou conopidă, stratul de brânză dulce și deasupra conopidă.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute, până când se stratul de la suprafață se rumenește frumos.

O porționezi când e călduță.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Budinca de conopida cu cascaval

Budinca de conopida cu cascaval

Budinca de conopida cu cascaval din: conopida, cascaval, oua, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 conopide 12 linguri caşcaval ras 5 ouă 2 linguri unt 2 linguri făină 500 ml lapte piper, după gust sare, după gust mărar, tăiat fin   Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă, le speli sub jet de apă, […]

Budinca de varza cu branza

Budinca de conopida cu sunca

Budinca de conopida cu sunca din: conopida, sunca, smantana, oua, cascaval, branza, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 conopidă medie 150 g şuncă de Praga 100 g smântână 3 ouă 150 g caşcaval ras 150 g brânză telemea rasă sare piper unt şi pesmet pentru uns vasul   Mod de preparare: Spală conopida, desfă-o în bucheţele […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.