Reteta zilei: Budinca de ciocolata cu menta

Printeaza

Budinca de ciocolata cu menta din: ciocolata amaruie, smantana, zahar, cafea, sare, galbenus de ou, esenta de vanilie, frisca, menta.

 

Ingrediente:  

  • 200 gr ciocolată amăruie, maruntita
  • 500 ml smantana
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță cafea
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • frisca si menta, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 175C.

Pregatiti 6 boluri termorezistente si asezati-le intr-o tava.

Pregatiti ingredientele.

Budinca_de_ciocolata_cu_menta

Puneti ciocolata intr-un castron mare termorezistent.

Într-o cratiță medie, se încălzește smantana, cafea și sare, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza.

Budinca_de_ciocolata_cu_menta_02

Se toarnă amestecul peste ciocolata si se amesteca pana cand ciocolata este complet topita.

Budinca_de_ciocolata_cu_menta_03

Lasati sa se raceasca, apoi incorporati galbenusurile si vanilia.

Omogenizati.

Budinca_de_ciocolata_cu_menta_04
Transferati amestecul de ciocolata in boluri.

Se umple tava cu apă caldă.

Se acoperă cu folie de aluminiu si dati la cuptor aproximativ 35 de minute.

Budinca_de_ciocolata_cu_menta_05

Lasati sa se raceasca complet.

Serviti cu frisca si menta.

Budinca_de_ciocolata_cu_menta_06

Budinca de ciocolata cu menta

Budinca_de_ciocolata_cu_menta_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pere cu sos de ciocolată

Pere cu sos de ciocolata si menta

O reteta delicioasa de pere cu: vin rosu dulce, zahar tos, ciocolata neagra, frisca, zahar vanilat, coniac, nuca, stafide, seminte de fenicul, menta, migdale, fistic. Ingrediente: un kilogram de pere un litru vin roşu dulce 200 g zahăr tos 300 g ciocolată neagră 400 ml frişcă zahăr vanilinat 100 ml coniac 100 g miez de […]

Prajiturele cu branza, menta si ciocolata

Prajiturele cu branza, menta si ciocolata din: foi de napolitana, zahar, faina, cacao, lapte, unt, drajeuri cu menta, branza dulce, amidon, zahar, albusuri, ou, frisca, fulgi de ciocolata. Ingrediente: pentru aluatul maro: 1 foaie de napolitana 2 linguri zahar cate 1 lingura fiana si cacao 50 ml lapte 2 linguri unt pentru aluatul alb: 12 […]

 

 

Budinca cu cacao si ciocolata amaruie

Budinca cu cacao si ciocolata amaruie din: zahar, amidon, cacao, cafea, lapte, sare, ciocolata amaruie, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar, zahar vanilinat. Ingrediente: 125 g zahar 60 g amidon 3 linguri cacao o lingura cafea solubila 500 ml lapte un praf sare 60 g ciocolata amaruie esenta de vanilie pentru crema: 4 galbenusuri 500 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.