Cornulete de cascaval
PrinteazaCornulete de cascaval din: faina, untura, galbenus, drojdie, lapte, sare, cascaval.
- 500 g faină
- 150 g untură (sau 200 g unt)
- 2 gălbenuşuri
- 20 g drojdie
- 20 ml lapte
- sare
- caşcaval ras
Mod de preparare:
Frământăm 500 g faină, 150 g untură sau 200 g unt, 2 gălbenuşuri, puţină sare, drojdie (cât o nucă) muiată în 20 ml lapte; din acest aluat se întindea foaie mai subţire, din care se taie triunghiuri, ce se rulează sub formă de comuleţe.
Cornuleţele se tăvălesc prin caşcaval ras şi se dau la cuptor; sunt foarte aspectuoase şi gustoase.
Dacă se întinde o foaie de grosimea unui deget, se taie fâşii, care, lâ rândul lor, se ung cu albuş şi se presară cu sare şi caşcaval.
Pofta buna!