Cornulete de cascaval

Printeaza

Cornulete de cascaval din: faina, untura, galbenus, drojdie, lapte, sare, cascaval.

Ingrediente:Cornulete de cascaval

  • 500 g faină
  • 150 g untură (sau 200 g unt)
  • 2 gălbenuşuri
  • 20 g drojdie
  • 20 ml lapte
  • sare
  • caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Frământăm 500 g faină, 150 g untură sau 200 g unt, 2 gălbenuşuri, puţină sare, drojdie (cât o nucă) muiată în 20 ml lapte; din acest aluat se întindea foaie mai subţire, din care se taie triunghiuri, ce se rulează sub formă de comuleţe.

Cornuleţele se tăvălesc prin caşcaval ras şi se dau la cuptor; sunt foarte aspectuoase şi gustoase.

Dacă se întinde o foaie de grosimea unui deget, se taie fâşii, care, lâ rândul lor, se ung cu albuş şi se presară cu sare şi caşcaval.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.