Pui prajit cu mancare de dovleac

Printeaza

Pui prajit cu mancare de dovleac din: pulpe de pui sau piept de pui, dovleac, marar, smantana, faina, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 bucăţi pulpe sau 4 jumătăţi de piept de pui
  • 1 dovleac de circa 1 kg, mai copt
  • 1 legătură de mărar verde
  • 200 g smântână
  • 2 linguri făină
  • ulei
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul, îl speli şi îl dai pe răzătorea mare sau îl tai fâşii subţiri, tl sărezi uşor si il lasi aşa puţin, apoi îl storci bine.

Il pui la fiert împreună cu mărarul tocat mărunt sau în legătură, aşa cum este, în apă cât să-l aco­pere şi-l fierbi circa 5 minute, de la primul clocot.

Din făină şi ulei prepari un rântaş de culoare uşor aurie, fără boia, pe care îl adaugi la dovleacul aflat în fierbere.

Adaugi şi smântână, mai condimentezi după gust şi mai laşi puţin la fiert.

Servesti alături de carnea prăjită fie în ulei, fie la grătar, condimentată inprealabil cu sare şi piper.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.