Musaca de vinete fara carne

Printeaza

Musaca de vinete fara carne din: vinete, ceapa, rosii, pasta de rosii, oua, smantana, faina.

 

Ingrediente:

  • 4 sau 6 vinete (în funcţie de mărime)
  • 1 ceapă mai mare
  • 2 roşii curăţate de pieliţe
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • puţină făină

 

Mod de preparare:

Coci o parte dintre vinete, le cureţi, le scurgi bine de zeamă, alegi seminţele, iar după 10-15 minute le toci pe tocătorul de lemn.

Inăbuşi în ulei ceapa to­cată, peste care pui cele 2 roşii curăţate şi tăiate bucăţi.

Ames­teci şi laşi totul pe foc, fără ca­pac, până scade sucul de roşii. Adaugi vinetele tocate şi mai laşi amestecul pe foc câteva minute.

Restul de vinete îl tai în felii ro­tunde, le opăreşti timp de 5-10 minute în apă clocotită cu sare, le scoţi din apă şi le pui pentru câteva minute sub o greutate să se scurgă.

Dai vinetele prin făină şi le rumeneşti pe ambele părţi la foc mic. Aşezi într-o cratiţă stra­turi alternative de vinete felii şi vi­nete tocate.

Adaugi o ceaşcă de apă în care ai dizolvat o lingură de pastă de roşii şi dai la cuptor la foc moderat.

După 20-30 de minute, scoţi cratiţa din cuptor şi adaugi ouăle bătute împreună cu smântână şi cu o lingură de făină (sau cu o linguriţă de făină, dacă cratiţa nu e destul de mare).

Mai laşi la cuptor până compoziţia adăugată prinde o culoare aurie.

Este aproape mai gustoasă fă­cută doar cu vinete, decât dacă ar fi fost pregătită cu carne.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.